lördag 10 juni 2023

Ny uteplats

 Nästan varje dag bygger maken en liten bit på vår nya uteplats och det blir så bra!

Kommer ni ihåg hur det såg ut i oktober förra året?





Verandadelen är det sista stora projektet vi har kvar på vår 10 åriga husrenoveringsresa och vi var tvungna att börja i rätt ände med att byta ut de gamla vattenledningarna och avloppsrören som legat i backen sen början av 1960 talet. 
De går in under verandan så det var inte läge att bygga ny veranda och uteplats och sen få problem med de gamla rören. Nä.....så roligt ska vi inte ha! Så vi började i rätt ände även om det INTE var något roligt jobb och inte har det heller varit roligt med lervällingen som varit på hela gårdsplanen under vinter och tidig vår. Bläääää!
Men nu, nu känns det väldigt roligt :-)

Maken började med att lägga grunden så fort vädret började bli någorlunda drägligt ungefär i mitten av april.....

.....och så fick vi en mjuk skön trätrall att ställa möblerna på istället för den grusade ogräsplats vi haft utanför huset tidigare. Och det lyser om den också :-)

Idag har väggen fått nya kläder och kommer att bli enhetlig med de andra sidorna på huset där vi bytte all panel och foder 2018.


Nästa moment är att ta fram Falu rödfärgsburken och börja måla, men här är det gassande söderläge så vi måste vänta till sen eftermiddag/kväll innan det kan bli gjort......och idag orkade vi bara inte utan dukade middag i skuggan under parasollet istället.

Så.....då vet ni lite om vad vi håller på med......vi bygger :-)
KRAM
Birgitta








2 kommentarer:

  1. Det kommer att bli kanonbra när det är klart! Där kan ni sitta och njuta! :-)
    Ha en fin "byggdag"!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här uteplatsen är redan en favorit :-).....och nu är det så varmt så vi orkar inte så mycket mer än sitta under parasollets skugga och dricka iskallt vatten. Fortsatt byggande får vänta lite :-)
      Ha det så skönt i sommarvärmen!
      Kramar
      Birgitta

      Radera