fredag 22 juli 2022

Nygamla möbler

Vi packade bil och släpkärra och åkte till vår Dalagård tisdag-onsdag innan den +36 gradiga värmen kom. Maken fixade en del tråkjobb ute och jag pysslade med en massa roligt inne. Eller.....jag gjorde också lite tråkjobb med att måla färdigt taklisterna och annat målande, men mellan det gjorde jag bara roligt jobb :-)

På släpet hade vi ett runt klaffbord som jag fyndat på loppis för några år sedan och det fick nu ersätta det rangliga klaffbord vi haft förut. De vita stolarna som fanns kvar i huset när vi köpte gården ersattes med stolarna jag målade och klädde om förra året. Såååå mycket skönare att sitta på dem!

I hörnet bakom bord och stolar står nu ett annat loppisfynd jag gjorde i våras och som också fanns med i vår packning på släpet......en byrå som jag då inte visade eftersom den hamnade i gäststugan med lådorna på ett ställe och stommen på ett annat. 
Men, nu står den där komplett och pryder sin plats

Jag letade länge efter precis rätt byrå, med rätt storlek, patina och pris och blev så glad när den plötsligt stod där! Det verkade som om det var huggsexa om den och jag hade sån tur att jag dök på den först

Jag släpade ut de gamla möblerna ur huset, städade golven och fick hjälp att bära in bord och byrå. Sen började det roligaste jobbet med att pynta och pyssla :-)
Så här såg det ut i höstas då jag provade stolarna jag målat. Visst blev det väl ändå lite mysigare nu med  mer trä som för in lite värme i inredningen? 
Stolarna matchar ju också skåpluckorna i köksdelen som är målade i samma färg. Ska ta en helhetsbild när vi får den delen helt färdig

Nu hittade den vackra spegeln också sin plats på det vita månbordet

Ja, sånt roligt höll jag på med medan maken klättrade upp och ner för stegen och satte upp fasadbitar och läkt som aldrig blev ditsatta då vi rev den gamla utbyggnaden och ersatte den med en inglasad veranda.
Fast jag var behjälplig med att måla växelvis med falurött och vitt när vindskivor och läkt var tillkapade. Nästa gång kan vi sätta upp vindskivorna och nya hängrännor. Såna detaljer gör så stor skillnad.....och självklart nytta också :-)

Hade hoppats att vi skulle ha kunnat åka tillbaka redan i morgon, men vi får vänta ut lågtrycket som är på ingång. Mycket roligare att vara på vår Dalagård i slösande solsken än i ösregn :-)

Ha en riktigt mysig fredag!
Kramar
Birgitta



 


4 kommentarer:

  1. Visst är det så att trärena möbler på en gammal gård ger ett slags ursprungsharmoni? Och det blev harmoni tillsammans med den vackra byrån i ditt kök. Så roligt när sakerna liksom hamnar på sin rätta plats. Rofyllt!
    Ni har minsann inte legat på latsidan. Så mycket ni fått gjort, både hemma och på dalahemmanet!
    Kramar från Eva-Mari som hoppas ni fått svalare och regn som vi?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar trä när det är gammalt och märkt av tidens tand och just på vår Dalagård tillförde materialet en värme som saknades förut. Den vita sekretären, eller klaffbyrån, eller vad man nu kallar den som stod där i hörnet förut var både för låg, för bred och för ny. Trivs mycket bättre med hur det blev nu!
      Ja, nu har trädgården fått välbehövlig väta, temperaturen har sjunkit så det varit läge att ta fram en tröja.....och en bra bok. Så skönt både med svalare väder och lite vila :-)
      Kram och må så gott Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. Så fint ni har det i er Dalagård. Skrev på min blogg att vi besökte Tällberg nu i sommar, ett så vackert landskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Betty! Tällberg är helt fantastiskt med utsikten och alla fint bevarade gamla hus. Har varit där många gånger och åker gärna dit igen. Det är fint vid Grangärde och Bysjön också, där vår gård ligger, men inte är det som runt Siljan. Önskar dig fina sommardagar! Kram Birgitta

      Radera