måndag 4 juli 2022

Kök

 I fredags när jag städade och la på den nya mattan passade jag på att fota i vårt kök. Bäst att göra det så länge ordningen varar :-)

Det har gått 9 år sedan vi fick nyckeln till det här röda huset i vår hand. 9 år sedan vi började renoveringsresan både in och utvändigt i huset och med de byggnader som finns på tomten. 
Så lätt att glömma hur det såg ut då vi tog över, och så lätt att glömma alla gånger jag bara velat falla ihop i en gråtande hög över renoveringskaos och jobb upp över öronen. 
Så mycket lättare att med ett leende gå runt i vårt hus nu och inse att allt jobb vi lagt ner fört med sig ett resultat som fortfarande får mig att älska de väl använda 84 kvm yta det består av.

Idag bjuder jag på en liten rundvandring i köket och nästa gång ska jag dela med mig av hur det såg ut innan vi började. Älskar ju före och efter bilder :-) 
Har massor jag skulle kunna berätta, men du ska få gå runt och bara kika i lugn och ro. Så.....varsågod, kliv in!






Järnvägars vad jag vände och vred på den här ytan innan allt kom på plats. Det är inte stort, men det fungerar bra....och något år kanske vi till och med får upp taklisterna som fattas :-) 

Ny vecka. Ha det så jättebra <3
Varma kramar
Birgitta








4 kommentarer:

  1. Vet vilken lycka (och svårighet) det är att få rita sitt eget kök. Bestämma helt själv utifrån förutsättningarna. Har haft förmånen en gång i mitt liv när vi helrenoverade Vårt röda hus. Du har fått det ljust och luftigt och den nya mattan passar perfekt!

    Allt gott till dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det både roligt och utmanande att få ihop ett hus i alla delar! Sen var det det där "utifrån förutsättningarna" som var kruxet :-) Med begränsad budget gällde det att tänka till. Så även om jag hade i princip en tom målarpalett att utgå ifrån kunde jag ändå inte drömma hur stort som helst.
      Föll totalt för ett grågrönt Kvänumkök som skulle ha blivit helt fantastiskt i vårt hus.....men när säljaren försiktigt talade om att de inte ens brukade börja skissa på ett kök med en budget under 100.000 var jag tvungen att vinka adjö till det alternativet :-)
      Fina dagar önskar jag dig! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Jag är inte anonym men har inte tagit tag i att gå via Google. Som ni har jobbat med huset och så bra det är. Förstår att ni trivs och det gör ju Rambo med (utan Kvänumkök). Men lite sur är han säkert för att mattan försvann. / bettysbeundran.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, det där med kommentarsfältet! Yngsta sonen hjälpte mig att ladda ner Chrome och använda det när jag svarar på kommentarer och då fungerar det jättebra för mig. Använder annars Safari för själva blogginläggen, men där fungerar inte kommentarsfältet. Vet inte varför det gör skillnad, men skillnad gör det.
      Om Rambo fick bestämma skulle han säkert be att få de goda fransarna tillbaka, men i vårt hus bestämmer matte :-)
      Kram till dig Betty!
      Birgitta

      Radera