torsdag 7 juli 2022

Efter-Före

 

Ska vi köra lite bilder på före och efter kök? Eller.....jag tror vi kör efter-före :-)

Huset värmdes tidigare med vattenburen el och expansionskärlet satt på vinden och för att komma upp dit var en platå påbyggd i trapphuset upp till övervåningen. 

Vi tänkte om där och bytte det gamla systemet till bergvärme och skapade plats för bland annat bergvärmepumpen i tvättstugan genom den här utbyggnaden

När vi köpte huset såg det ut så här

Köket var större, men det gamla duschutrymmet som nu är tvättstuga, var alldeles för litet för det vi behövde få plats med så vi fick kompromissa där.
Därför blev det också lite trixigt att få in allt som behövdes i det nya, lite mindre köket, men det gick :-)


Tur i oturen med att huset var vattenskadat när vi köpte det var att vi bestämde oss för att byta alla rör och  ledningar inomhus när så stora delar av golven ändå revs ut. Allt från vatten till avlopp och el byttes ut. Då upptäckte vi att de gamla rören till vatten/avlopp var så rostiga att de gick att bryta av med handkraft på vissa ställen och kuloelledningarna var rent livsfarliga och kunde ha gjort att huset brunnit upp (eller ner) precis när som helst!

Allt var så slitet med en underlig lite sötaktig lukt så vi hade inga betänkligheter med att riva och börja om från början. I det nya tänkte vi först och främst funktion med en stram budget.....men så klart fick det gärna finnas detaljer med det lilla extra, som tex vitrinskåp med belysning.

Efter.....

Före.....

Huset var från början byggt för jordkällare, utedass och vattenpump på gården, därför fanns det kallskafferi längs ena kortsidan med ventilation ut mot norrsidan. 
Praktiskt i och för sig, men även den delen togs bort för utbyggnaden och nischen som blev kvar mått anpassades efter den vita skänken.

Efter....

Före.....

Minns när min lillebror (som bor utanför Arvidsjaur) var hos oss när vi precis hade börjat få lite ordning i huset. Han satte sig på en stol i köket, tittade sig leende omkring och sa "Här var det trivsamt!" Ett gott betyg :-)

Nu är det nog med kök. Hoppas du inte har ledsnat totalt.
Ha en skön torsdag!
KRAM
Birgitta








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar