torsdag 30 juni 2022

Tegel

 

Igår 29/6 var det vår bröllopsdag och vi firade att det då var 37 år sedan vi lovade att älska varandra i nöd och lust i lilla Julita Skans kapell i Södermanland <3
Maken googlade och gratulerade mig på morgonen till något så romantiskt som en tegelbröllopsdag. Ni vet, varje år har ju ett namn :-)

Maken såg en symbolik i att vår relation är stark som en tegelvägg. Trots att det stormar rejält emellanåt rubbar det inte väggen. Vi har fogat ihop den gemensamt, lagt sten för sten tillsammans.
Teglet är lite väderbitet, bruket behöver fyllas i då och då. Precis som vi åldras det och relationen behöver tas om hand. Visst är väl det en fin tanke även om man från början kan tycka att en tegelbröllopsdag inte låter speciellt fancy?!

Maken behövde åka ut till sina jaktmarker i Kungsör och frågade om jag ville följa med och gå runt några varv på ett av mina favoritloppisar under tiden. Klart jag ville!.....och när han släppte av mig såg jag att hela byggnaden som innehåller Kungsörs återvinning & second hand är murat av tegel :-)

KRAM      Birgitta




4 kommentarer:

  1. Tegel är vackert, stort grattis på brölloppsdagen. Min make och jag firade nyligen 32 år men jag har ingen aning om vilket namn det blir så nu måste jag ju googla. Må gott! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var ju bara tvungen att googla på era 32 år och ni hade granitbröllopsdag :-)
      Allt gott till dig Christina! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Stort Grattis på bröllopsdagen.....nästa gång blir det Cement...!!!
    Ha det så gott och hoppas att du gjorde fina fynd på loppisen! :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!....ja, nästa gång är det cement. Vad ska vi kunna tänkas hitta för symbolik i det? Vi har ett år på oss att fundera.
      Det fanns inte så mycket på loppis som skrek "ta med mig hem" den här gången. Var egentligen mest ute efter böcker, men en tavla med en vackert utskuren ram viskade lite försynt "svart med guld istället för ljusbrunt trä?" Jag tvekade, men stoppade sen ner den i kundkorgen. Har egentligen lovat mig själv att inte köpa DIY projekt som känns lite sådär, men den skulle vara fin i svart med guldig bladslinga istället för det ljusbruna naturella trä som är nu :-)
      Ha en mysig fredagkväll! Kram
      Birgitta

      Radera