söndag 5 juni 2022

Före och efter

Bläddrade igenom den externa hårddisken med bilder från när vi köpte vårt hus 2013.

Skrev ju om tvättstugan i förra inlägget och tänkte att kanske du, precis som jag, gillar att se före och efter bilder. Så här kommer tvättstugan som den ser ut nu....


När vi köpte huset var det duschutrymme och såg ut så här.....



Under duschen var golvbrunnen felmonterad så vatten hade under årtionden letat sig ner i golv och bjälklag. Kommer aldrig att glömma hur det såg ut där under när vi rev upp plastmattan och golvspånskivor som låg på det gamla trägolvet som var helt ruttet och med ett tjockt lager av rötsvamp. Huuuuaaaa!

Besiktningsmannen satte på sig heltäckande skyddsutrustning innan han gick in där och jag såg framför mig hur han beklagande skulle komma ut och säga att vi hade hussvamp och att det inte var mycket annat att göra än att döma ut hela huset. Men, som tur var så kom han ut och sa att om det hade varit äkta hussvamp skulle det ha varit mycket värre utbredning än det var så han trodde till 99% att det inte var äkta hussvamp utan en mer ofarlig rötsvamp.

Vi fick jättebra hjälp av försäkringsbolaget, men allt i det dåvarande duschutrymmet revs ut ända ner till grunden, väggen in till vardagsrummet var också skadad och togs delvis bort + hela det utrymme på andra sidan murstocken som vi nu har som gästtoalett. Ja, vilken resa!

Köket byggde vi om helt och hållet och för att få plats med allt i blivande tvättstugan tog vi lite av utrymmet där vid dörren som tidigare gick in till den gamla duschen och byggde ut en nisch.



 
Idag ser det ut så här. 
Kunde ju ha varit ingång till ett jättemysigt skafferi, men det är det ju inte, utan ingången till det som inte just nu i alla fall är vårt "skämshörn".....Tvättstugan :-)

Blir påmind om vilken förändring det här huset har gjort under våra 9 år tillsammans! 
Tycker ibland att vi har varit ganska lata med vår renovering och att det har tagit tid, men när jag tittar runt på alla sparade bilder och minns hur det såg ut här för 9 år sedan så känner jag att.....nä, vi har inte varit lata :-)

KRAM
Birgitta









2 kommentarer:

  1. Jag tycker också om att se på före-efterbilder. Så kul att följa renoveringen steg för steg. Och vilken förändring! Både praktiskt och snyggt. Gillar din kökstapet.

    Glad nationaldag på dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-Mari! Det kan hända att det kommer fler före-efter bilder. Har en hel del att välja på :-)
      Köket var från början tänkt att gå i mjukt gråbrunt, typ latte, men så hade bänkskivan vi ville ha utgått så det blev istället en i svart/grått och då passade inte längre lattefärgerna. När jag såg den här tapeten föll färger och mönster på plats. Tycker fortfarande väldigt mycket om den!
      Pingst, yngsta sonens födelsedag och nationaldag.....många dagars firande :-) Ha en fin dag! Kramar
      Birgitta

      Radera