torsdag 3 juni 2021

Vår Dalagård

 



Vi har varit till vår Dalagård och börjat beta av den långa listan med jobb som är kvar att göra. Oftast måste vi börja varje gång med att klippa gräset och lasta av alla verktyg och saker som åker fram och tillbaka. Det är ett evigt packande, uppackande och packande igen, men det är det som krävs tills vi är klara med all renovering.

Den gamla dörren från vår gäststuga hemma har fått sin nya plats som dörr till dasset i det "nya" uthuset på gården. Det är egentligen inte så "nytt" längre det där uthuset, har väl funnits där sisådär en 11-12 år, men ändå nytt i jämförelse med allting annat :-)

Här satt tidigare en dörr som blev förstörd vid ett inbrott på gården. Det gick väldigt lätt att titta in genom fönstret och då se att det bara är ett dass utan värdesaker, ändå bröts hela sidan på dörren sönder med lås, kanter och allt. Dörren gick inte att rädda så det passade jättebra att vår gamla gäststuge dörr kunde få ett fortsatt liv här.

De gamla pardörrarna (som också blev uppbrutna, men klarade sig bättre än dassdörren) har en lite mjukare grå färg, men det får duga så här så länge. Känns ändå helt ok. Fattas bara en trappa framför dassdörren.....och kanske något grönt i den tomma zinkhinken :-)

Min morbror hjälpte oss att bygga det här uthuset för det gamla uthuset stod utan bottenstockar med fasadpanelen i backen redan då vi köpte gården 2006. Det står fortfarande kvar, men idag törs vi inte ens öppna dörrarna för då kanske vi får det över oss. Egentligen borde det rivas, men det är ett jobb vi inte riktigt mäktar med just nu

Där på gaveln fanns det gamla dasset och när den här bilden togs kunde vi fortfarande använda det, men nu har taket rasat in, dörren är borttagen för den trycktes av sina gångjärn och hela uthuset har börjat vika sig som en skruv åt höger.
Vi behövde helt enkelt ett nytt uthus, och ni ser att det skymtar fram där bakom med sin pardörr

Den här vändan målade jag metervis med gamla golvsocklar som skrapats rena från sina gamla färger av ärtgrönt och apelsingultorange......och maken hyvlade och passade in alla delar till fönstersmygarna som han sågade förra gången. Ett liiiiitet steg till är taget till ett färdigt resultat :-)

Kram och allt gott till er alla!
Birgitta





4 kommentarer:

  1. Så idoga ni är och så fint ni gör. Dörren passar så bra och återvinning är bara bäst.
    Hoppas ni har tid att njuta mellan arbetspassen för nu har sommaren anlänt!

    Nu provar jag att skicka och håller tummarna.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yyyeeeeeiiiii....det fungerade! Tack snälla för att du gjorde mig uppmärksam på att det inte gick att kommentera! Nu ska jag bli bättre på att kolla att säkerhetsprogrammet står på "PÅ" och inte på "AV" och hoppas att problemet är löst!
      JA, nu är sommaren här och vi ger oss tid för pauser både här och i Dalarna, fast kanske inte alltid så långa som vi skulle önska :-)
      Soliga kramar till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. Så fint och mysigt ni gjort och vilka fina pardörrar! Men verkligen trist med inbrott. . . hoppas att ni slipper det nu!
    Ha fina & soliga dagar! (Här ska det vara +25 ett tag nu)!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sen vi avverkade skogen och satte upp skyltar om att gården är kameraövervakad har det varit lugnt på vår gård. Hoppas det får förbli lugnt för det är jättetråkigt med inbrott! Pardörrarna är från byggnaden som innehöll ett snickeri. Det här är de inre dörrarna därifrån och de yttre har vi som dörrar till vår klädgarderob här hemma. Så fina är de båda paren!
      Idag är det molnigt och kommer lite regnskurar, faktiskt ganska skönt efter allt solgass :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera