lördag 12 juni 2021

Brudspirea

 

Det mesta i vår trädgård har blommat helt enormt i år! 
Är så glad att jag tog de här bilderna i veckan för idag har det ösregnat så hela stora busken hänger med blommor och grenar ända ner i gräsmattan. Den kommer inte att vara så här vacker igen när den har torkat upp.

I flera år har jag tänkt att jag måste klippa ner den för den är sååååå stor, säkert närmare 3 m i diameter, men det har inte blivit gjort så nu har det bara varit att njuta av den överdådiga blomningen och lyssna på surret av alla insekter som svärmar runt tusentals små vita blommor.

Känner mig så nöjd för jag har pinnat på i trädgården de senaste dagarna med att rensa, flytta kryddväxter och perenner, gödsla och peta ner alla grönsaksfrön i jorden.....och nu kom regnet och vattnade allt ordentligt åt mig. Helt perfekt! :-)

Har varit så seg med odlingsdelen. Först var våren för kall.....och sen blev det för varmt, hade helt enkelt ingen lust att så något. Men nu är det gjort. Bara att vänta på små gröna skott av sockerärtor, vaxbönor och rödbetor, för det var det som hamnade i jorden.....och snart kan vi börja plocka solvarma klarröda jordgubbar.....och saftiga tomater som mognat i växthuset. 
Ibland är det verkligen en gåva att ha trädgård!

Lördags KRAM till er alla!
Birgitta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar