söndag 20 juni 2021

Städa!

 Maken tog taxen med sig och åkte iväg på en liten fiskeresa och jag får rå min egen tid precis som jag vill. Så då passar jag på att städa :-)

Ibland måste det bara städas lite mer än den där vanliga dammsugningen och tvätta badrum och gästtoalett så det satte jag igång med nu när jag är själv och faktiskt är det riktigt roligt även om jag i normala fall inte alls gillar att städa.

Tvättmaskinen har fått jobba och alla sängkläder från madrasskydd till täcke har torkat ute i den varma sommarvinden och nu är det fint bäddat i sovrummet. Visst är det väl en speciell känsla att nyduschad få krypa ner i renbäddad säng?! Till och med hundens bädd är tvättad så när han kommer hem med husse har han också en renbäddad säng :-)

Jag har gått från rum till rum, plockat undan alla tiotusen olika saker som har en tendens att hamna på första bästa ställe istället för där de borde vara. Blommorna har blivit ompysslade, soffdynor och kuddar skakade och piffade. Jag har till och med dammat! Det händer INTE varje vecka, inte ens varannan eller var tredje vecka. Skit tråkigt ju att damma! :-). Dammsugaren har också fått jobba och i morgon ska jag tvätta alla golven. Orken tog slut i den här 30 gradiga värmen så nu tänkte jag se om jag hittar någon bra "Birgitta" film på Netflix. Maken och jag har inte riktigt samma smak när det gäller filmer utan vi brukar få kompromissa, men idag behövs inget kompromissande. Jag får välja helt själv :-)

Ha en mysig kväll!
KRAM
Birgitta


2 kommentarer:

  1. Bäst att passa på när man har ångan uppe. Brukar gå bara man börjar och då kan jag hålla med om att det är roligt. Men fönstren... det värsta och svårt att ta sig i kragen när man måste. Damma gör jag däremot varje vecka med min strutsfjädervippa! Har du ingen så skaffa en, superbra, som trolleri nästan. Bara att skaka ur dammet efteråt.

    Hoppas du får ha det fortsatt härligt.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch....fönsterputs! Det har jag förträngt :-) Jag har en strutsfjädervippa, men använder den faktiskt sällan. Inte ens den hjälper mot "har ingen lust att damma" känslan, men vi har en superbra liten borste på dammsugaren som fixar dammet. Den brukar maken använda oftare än vad jag gör :-)
      Ha en fin dag Eva-Mari! Kramar
      Birgitta

      Radera