måndag 3 maj 2021

Grönt eller grått

 Våra uthusdörrar behöver målas och jag tänkte först att de skulle få en grågrön linoljefärg "Grön jord 30%", men så tänker jag helhet och funderar på om det skulle vara mer neutralt med en mellangrå färg istället. Husets och gäststugans dörr är ljusgråa. Nu är uthusdörrarna blå och blå ska de i alla fall inte bli igen

Svart funderade jag på ett tag, men känner att det blir så hårt mot de vita fodren som den gamla tvättstugan fick förra året.....passar bättre när inte de vita fodren finns som på vedbod/bod delen som inte har några vita detaljer alls....

Sen är det också matkällarens dörr som just nu har grå puts på väggen runt dörren.....och så funderar vi på att bygga en carport nästa år med en förrådsdel med dörr.

Velar hit och dit. 
Är inte säker på grönt, tycker grått känns okej, men ganska tråkigt, svart för hårt, blått uteslutet, absolut inte vitt och inte ockragult. HJÄLP.....ge mig ett råd!!! Vad tycker du? 

Frågar jag maken säger han att grönt är fint kör på det, fast svart är också fint och grått kan ju gå det med.....GAAAAHHH.....får inte ett endaste dugg hjälp där!

Det är inte riktigt målarväder än.....och jag vet inte ens om dörrarna kommer att få någon ny färg i år, men OM jag skulle få för mig att börja måla behöver jag bestämma mig för vilken färg som ska användas!

KRAM från velpottan Birgitta :-)



10 kommentarer:

  1. Det bästa tipset jag kan ge är att ta bilen och göra en rekognoseringstripp i omgivningarna. Då kan man plötsligt se nåt som känns alldeles rätt. För övrigt tycker jag att grönt är ett bra val. Men det gäller att hitta rätt grön!

    Lycka till.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så har jag gjort....tittat mig omkring och tyckt att "rätt" grön färg skulle vara så fint och just linoljefärg grön jord 30% har en väldigt neutral grågrön färg som ger kulör men inte "för mycket" kulör. Det sägs att man ska gå på det man kände först och nu lutar det ändå åt det där gröna. KRAM och TACK för ditt tips!
      Birgitta

      Radera
  2. Helt otippat kommer förslag på brunt..låter kanske inte så upplyftande men tänk dig riktigt mörk brun som barken på en gammal gran så förstår du. Tycker du det blir för "dassigt" med brunt så kör på grönt:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, typ brunsvart som tjära är ju jättesnyggt! Det har jag faktiskt inte alls tänkt på. Hmmmm.....ännu mer att vela om :-) KRAM till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Hej! Jag svarade dig hos Solstrimmor angående Libabröden till pizza, men det står som en vanlig kommentar där. Antar att du inte sett den. Det är så gott och smidigt att använda Libabröd! Kul att du tänker testa, hoppas du gillar det.
    Svårt med färgen på dörrar! Grått finns i så många nyanser, så där kan du säkert hitta någo du gillar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var in och läste din kommentar på Solstrimmor nu :-) Det blir ju en extra input när jag först får tipset av en vän och sedan såg att också du skrivit om libabrödspizza så det ska jag absolut testa!
      Det finns en grå linoljefärg som går åt det mörkare hållet som är så fin, men kanske inte just på dörrar. Jag får helt enkelt åka till byggnadsvårdsbutiken och kika igen. TACK för din kommentar! Kram
      Birgitta

      Radera
  4. Föreslår samma som "Solstrimmor" åk runt och titta - men det har du ju gjort. Tror att den gröna färgen du tänker kan bli fin. Svart blir för hårt det kan jag hålla med om, men riktigt mörk grå. Just grå kan nog ändra sig beroende på hur himmel och omgivningen är just för dagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns färgnyanser som kan vara luriga, grått är en av dem och grönt kan också vara svårt. Jag ska åka till byggnadsvårdsbutiken och kolla igen, men lutar åt "Grön jord 30%". Brukar bli nöjd när jag väl satt ner foten och bestämt mig :-) Tack för ditt råd Betty! Kram
      Birgitta

      Radera
  5. Ja du det är inte lätt att välja färg! Dalablått skulle vara fint. . . men du skriver absolut inte blått. . .så det går ju bort! Jag skulle nog ta samma färg som på de övriga dörrarna på gården så blir det enhetligt!
    Lycka till & Trevlig Helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fint med blått och jag har haft det i åtanke, men väljer ändå bort det. Den ljusa grå som finns på husets och gäststugans dörr skulle absolut vara det mest enhetliga.....men så känns det lite tråkigt. Om jag lyssnar på mig själv så har jag nog redan bestämt mig för grågrönt och för varje input då jag måste vrida och vända på mina argument så förstår jag att det är ditåt det lutar så TACK för dina tankar....det fick mig att fundera ett varv till :-) Ha en fin lördag! Kram
      Birgitta

      Radera