lördag 15 maj 2021

En ny dörr

TACK alla snälla bloggvänner för hjälpen med att fundera ut vilken färg våra uthusdörrar skulle få. Det hjälpte mig att landa i vad jag själv tyckte....och jag landade i Gysinges linoljefärg Grön jord 30%. Den är inköpt, bara att börja måla!

Men.....varför göra något enkelt när man kan krångla till det?! 
Innan vi börjar måla uthusdörrarna tänkte vi att vi byter gäststugans dörr från en oisolerad till en isolerad, för det ska vi ändå göra när gäststugan ska isoleras invändigt. Då kan vi måla den också från grått till grågrönt.....och bygga en liten veranda istället för den sand fylld av ogräs som finns där nu.....efter att jag knyckt alla plattorna som legat där till andra projekt :-)
Sagt och gjort, vi beställde en ny dörr på nätet och rekommendationen var att måla den med vattenbaserad fönsterfärg så vi fixade färgkod överensstämmande med Grön jord 30%, köpte fönsterfärg, och så kunde vi börja måla.....eller vi och vi sa svinskiten....det är nästan alltid jag som målar. Maken är snickarmästare, jag är målarmästare :-)

Så här såg dörren ut när vi köpte vårt hus. Då var den målad med samma krackelerade blå färg som uthusdörrarna

Den gamla dörren ska få följa med till vår Dalagård och med det otroligt härliga väder vi haft hann vi både måla och sätta den nya dörren på plats. Så från ljusblått, till ljusgrått, till grågrönt....och jag är såååå nöjd med den grågröna nyansen!

Det blev på något sätt så mycket "mjukare". Eller vad tycker ni? 

Nu ser jag fram emot att röra om i linoljefärgen och måla uthusdörrar för jag har upptäckt att jag faktiskt tycker det är roligt att måla (har sagt det motsatta tidigare). Det är underarbetet som är tråkigt.....som att skrapa krackelerad färg och putsa! Tyvärr behöver det ju göras innan jag kan göra det roliga jobbet med att måla uthusdörrar så kanske vi bygger en liten veranda istället. Det skulle bli sååååå fint vid vår gäststuga!
Fortsättning följer :-)

Kramar
Birgitta



4 kommentarer:

  1. Så snyggt! Eftersom det är grönt i så gifter sig färgen med den faluröda. Komplementfärger blir oftast harmoniska tillsammans, lite som umami, hihi!

    Nu hoppas vi att lagomvärmen återkommer så det är skönt att greja i trädgård och på balkong.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skillnad på kontrast och komplement. Sen var det himla svårt att få färgen rätt på bild, och säkert skiftar färgen mellan olika skärmar också, men jag trivs jättebra med den här kombinationen! Just nu skiner solen hos oss, men det ska tydligen bli regnskurar som kommer och går under dagen. Bra för trädgården och egentligen bra för mig också för då kan jag hålla ett lite mer "lagom" tempo :-)
      Ha en härligt fin söndag Eva-Mari och solskenskram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Snyggt jobbat "målarmästaren"!!! :-) Nu väntar vi med spänning på fortsättningen!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste få snickarmästaren i snickerimood först för han behöver snickra innan jag kan måla igen :-)
      En fin dag har det varit. Så himla vackert ute så jag kan gå varv på varv i trädgården där det bara poppar upp växtlighet ur jorden! Kram Birgitta

      Radera