söndag 31 januari 2021

Nytt

 Jag skrev tidigare ett inlägg om att vi väntade på något spännande och Betty (med bloggen Bettys beundran) undrade om det var någon som skulle flytta in eller ut, eller om vi skulle renovera, gräva upp tomten.

Riktigt så omvälvande var det väl inte och det var inte NÅGON som skulle flytta in eller ut, däremot NÅGOT.....som skulle flytta in :-)

Ända sedan 2013, då vi flyttade in i vårt lilla röda hus, har jag tyckt att vårt vardagsrum var rörigt med den svart/beige mönstrade soffan och fåtöljen vi tog med oss från vårt förra hus.
I omgångar har vi varit och tittat på ny soffa men inte kunnat bestämma oss för vad vi skulle ha. Skulle vi ha en stor soffa med schäslong och divan och strunta i fåtölj, skulle vi ha en mindre hörnsoffa med fåtölj, eller en soffa med schäslong och fåtölj......eller???
Och vilken färg skulle vi ha?! Jag är trött på grått, vi kan inte ha för ljust om det inte är så att jag vill skyddstäcka hela soffan, eller tvätta klädsel stup i kvarten, och jag vill inte ha en röd, rosa, gul, grön eller blå soffa.

Var det så att jag hittade en soffa som jag trodde skulle bli bra tyckte inte maken den var bra.....och hittade han en soffa så tyckte inte jag om den. Det slutade alltid med att vi lite uppgivet åkte hem utan att ha köpt någon soffa.

Meeeen......så köpte vi ju den här begagnade fåtöljen från Blocket

......och så såg jag en soffa i ett reklamblad från Mio som jag trodde skulle passa jättebra till fåtöljen.
Vi svängde förbi Mio i Västerås när vi skulle storhandla och (kors i taket!) så tyckte vi båda om just den soffan......så här är den nu!

Det var 8 veckors leveranstid, så vi har väntat tålmodigt, men allt löste sig så bra med att vi fick leveransbesked, la ut vår gamla soffa på facebook Market Place, fick den såld nästa dag och tog med den till ett nytt hem i Västerås när vi ändå hämtade den nya soffan.
Jäklar vad vi bubbade och bar den dagen! 

Maken brukar skratta åt mig då jag är riktigt nöjd för jag får tydligen ett leende som går från öra till öra när jag känner det så......och det där leendet infann sig då vi befriat soffan från allt emballage och ställt den på plats i vardagsrummet.
SÅÅÅÅ NÖJD är jag :-D

Nu vill jag byta ut det stora bordet mot ett mindre, köpa en till sån där fotpall som fåtöljen har och ett ljust fårskinn till den, byta till ljusa tunna gardiner, måla blomkrukorna i grå/beige och byta lampskärmar på fönsterlamporna.
Sen kan nog inte leendet bli bredare!


Söndags KRAM till er alla!
Birgitta




6 kommentarer:

  1. Perfekt! Och ordspråket... den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge... passar verkligen in! Snyggt och mjukt och inbjudande. Grattis till en soffa ni säkert behåller i alla era dar.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-mari :-) Tycker det är svårt med soffor eftersom de ofta är så dominerande i ett litet vardagsrum och då får man välja......ska den få synas, eller ska den vara mer diskret. Den här syns, men tillför rummet en stabilitet och ett lugn jag tidigare saknade.
      Ha en fin dag!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Snygg soffa. . . och vilken tur att ni kunde enas! Hoppas ni hittar en till fåtölj också! Det är ju lycka när man hittar det man sökt efter länge!
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. För det mesta är det jag som väljer inredning i vårt hus, men här var vi två som behövde samsas.....och det gick ju till sist :-) Både fåtöljen och fotpallen finns fortfarande att köpa nya på Chilli. Vi behöver inte en fåtölj till, bara en fotpall så den kommer nog på plats så småningom :-)
    Ha det så bra!
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Men såå snyggt!!! Jag blir nästan "avis":) De möblerna ser ut att vara gjorda för varandra.
    Jag önskar så att jag kunde hitta vad som skulle passa bäst hos mig men har huset fullt med arvegods så det är svårt ibland att liksom "få till det":)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har funnits stunder då jag velat kasta ut allt vi har och börja om från början precis på grund av det du skriver.....svårigheten att få ihop en bra helhet av gammalt och nytt, men till sist kan det falla på plats som det gjorde i vårt vardagsrum :-)
      Varm kram till dig Skorpan!
      Birgitta

      Radera