tisdag 5 januari 2021

Tålamod

 Något jag faktiskt är urdålig på är att ha TÅLAMOD!

När jag vill att saker ska hända vill jag att det ska hända NU och inte om 3 månader......eller 3 år.

Många som inte känner mig kan nog tycka att jag är en väldigt lugn och tålmodig person, och det kan jag helt klart vara också, det beror helt och hållet på vad det handlar om.
Jag kan ha oändligt med tålamod när det handlar om sånt som relaterar till andra människor, som i mitt jobb som elev/lärarassistent, men när det handlar om mig själv och det jag gör för min egen skull kan det ibland bli så kort om tålamod att frustrationen bara kokar i mig :-)

Ser att det här ofta går i cykler.
Jag är energisk och har enorm drivkraft och det händer saker i rasande fart, sen kroknar jag och behöver vila och återhämtning. Ibland hittar jag sen ny fart och fortsätter fara runt, men ibland dyker jag ännu lite djupare, blir låg och grubblande......det är oftast då jag tar fram papper och penna (som jag skrev om i mitt förra inlägg).

När jag hittat orsaker till varför jag tappat mitt driv hittar jag också kraft att börja ta mig framåt igen. Ibland går det fort, ibland behövs det lite tid att vänta in.....och allvarligt.....det där är jag jättedålig på.....att ha tålamod att vänta in!!!

Att bära på en massa frustration är tärande. Då behöver jag något att göra under tiden som jag väntar på det där större som jag vill ska hända.
Ofta kör jag då igång något projekt här hemma som får det att krulla sig i tårna på maken.....för han vet att frågan "Kan du hjälpa mig?" kommer förr eller senare och han har definitivt mycket mer tålamod med att göra "ingenting" mot vad jag har :-D

Idag ska granen kastas ut för snart händer det något som jag tålmodigt fått vänta på sedan i mitten av december, men det dröjer säkert några veckor till, så vad sjutton ska jag göra av mig fram tills dess?!
Långa promenader räcker inte längre. Jag borde städa skåp och lådor, men har ingen riktig lust med det.
Nåja, jag ska börja med att kasta ut granen och städa. Kanske det räcker för idag för jag har en bra bok att läsa ut också. 
Att bida min tid med dåligt tålamod går inte.....dåligt tålamod kan bara lösas med något att göra så nu ska jag sätta fart!

Ha en jättefin dag alla ni som kikar in här!

KRAMAR
Birgitta







4 kommentarer:

  1. Oj, oj nu gör du många av dina läsare nyfikna - vad ska hända? Renovering, uppgrävning av tomt, någon flyttar in -hund, katt, människa, hemarbete? Nu får jag öva mitt tålamod, men att något är på gång förstår jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha.....det var inte meningen att skapa så stora förväntningar :-) Det är ingen renovering, ingen uppgrävning av tomten (än) och ingen flyttar in, eller ut :-)
      Fredag! Ha en skön helg!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Känner igen mig i det där -on-and-off varandet. Började tom med att utesluta borderline:)
    Är nog en så enkel sak som ett karaktärsdrag, som (tur är) har lugnat ner sig med åren:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag pratat med andra har jag upptäckt att vi nog har drag av både det ena och andra utan att det behöver gå till ytterligheter. Med åren lär man sig att både hantera och acceptera de där dragen :-)
      Ha det så bra Skorpan!
      Kram
      Birgitta

      Radera