torsdag 14 januari 2021

Årets första nyhet

I höstas såg jag så fin vass på en långpromenad längs Strömsholms kanal så jag plockade med mig en stor bukett utan att egentligen ha någon klar bild över vart den skulle kunna passa hemma hos oss.

När jag kom hem provade jag att sätta vassen i en stor glasburk och gick sen runt och kände efter om den skulle hitta sin plats. Vassen var fin, men inte i glasburken, det blev rörigt med alla synliga stjälkar.

Jag behövde något annat än den där glasburken och tänkte det skulle vara fint med en gråbrun urna, men jag äger ingen sån och ville heller inte springa i affärer och leta efter en. Vassen fick bida sin tid i gäststugan tills jag en dag i november slank in på Slottsboden i Strömsholm och såg den perfekta urnan stå längst upp på en hylla och bara vänta på lilla mig :-)

Nu när alla julsaker är undanplockade och granar och annat barrgrönt kastats ut fick urnan komma fram ur sin kasse och vassen hämtades in från gäststugan. Passade jättebra på det lilla runda bordet i sovrummet!

Lät mina vikta stjärnor hänga kvar tills vidare. Även om jag vek dem till jul är de ju inte speciellt juliga och de passade bra in i färgskalan

Nu skulle jag bara vilja ha något mer där på bordet som kompletterar urnan och vassen. En låg skål i samma färgskala skulle vara fint, men vad ska jag ha i den då?! Eller kanske några gamla böcker och en burk med lock?......men det finns ingen sån skål eller burk i mina gömmor. Hmmmmm...... 
Tänk vad en bukett med vass kan föra med sig  :-)



Ha en riktigt fin torsdag!
KRAM
Birgitta




 

7 kommentarer:

  1. Det är tillfredsställande när bitarna faller på plats. Jättefin urna! Jag såg Ernst klä en järnkrans med vassvippor och blev så sugen. Det finns mycket i naturen att skapa av!

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. En krans skulle jag också vilja göra! Funderade igår på om vassen fortfarande kan vara fin att plocka av. Måste gå o kika när den här kylan ger sig lite.
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Så fin urna passar perfekt på det lilla bordet. . .och visst skulle det bli snyggt med några gamla slitna böcker och några askar eller burkar! Eller varför inte en liten ängel! Finns mycket man kan göra och ha där!
    Trevlig Helg! (Nu har vintern kommit med snö och minus 10 grader även hos oss)!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gamla böcker kan man inte få för många av....det tror jag också skulle bli fint tillsammans med en, eller två, burk/burkar med lock. Längtar sååååå efter att få gå på loppis igen och leta efter fynd att göra nya stilleben med!!!
      Kallt är det! Nu kommer vinterkläderna till användning igen :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Tänk vad ett knippe vassruggar kan göra. Snyggt blev det i urnan. Jag tänker också att en trave med böcker alltid ser inspirerande ut. Själv är jag lite tokig i askar/lådor. Jag har många och har altid plats för en till liten låda. Samtidigt så fyller de en funktion.

    SvaraRadera
  4. Tänk vad ett knippe vassruggar kan göra. Snyggt blev det i urnan. Jag tänker också att en trave med böcker alltid ser inspirerande ut. Själv är jag lite tokig i askar/lådor. Jag har många och har altid plats för en till liten låda. Samtidigt så fyller de en funktion.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så snart coronarestriktionerna lättar och det börjar ljusna på den fronten ska jag leta efter något att komplettera urnan oh vassen med. Gamla böcker och askar kan man inte få för många av....eller? :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera