torsdag 28 januari 2021

Böcker

 Jag läser gärna böcker och vill ha dem i den "traditionella" bokformen :-)

Brukar oftast köpa dem på loppis, läsa dem och sedan skänka tillbaka dem till loppis. Nu har det inte känts bra att besöka något loppis, eller att överhuvudtaget gå i affärer, men jag har ändå en hel kasse med böcker att läsa skrivna av författare som är helt nya för mig!

Jag har nämligen en granne som läser lika gärna som jag och när jag hade läst en hel hög böcker skrivna  av Håkan Nesser frågade jag henne om hon ville läsa dem vilket hon tackade ja till. När jag lämnade kassen med de böckerna till henne fick jag i min tur en kasse böcker som hon hade plockat ihop till mig.
Vilket lysande byte!

Jag började med böckerna av Jan-Phillip Sendker. En trilogi där sista boken kommer ut nu i början på februari......såååååå bra!
Sen fortsatte jag med Hans Roslings bok "Factfulness". Har sett några föreläsningar på tv med honom och han var ju en helt fantastisk person att lyssna på, och lära av. Jag skriver "var" för Hans Rosling dog i februari 2017, strax innan den här boken var klar. Han fick cancer med prognosen att han hade två till tre månader, eller max ett år, kvar att leva och skriver så här på baksidan av boken

Han lyckades med mig! 
Det var skrattretande att inse vilken skev bild jag har av hur det ser ut i världen och att han påpekar att jag inte på något sätt är unik utan att jag delar den bilden till och med med människor som borde vara insatta gör det ju inte ett dugg bättre!
Efter att ha läst hans bok tycker jag mig vara mycket klokare :-)

Jag läser nu böckerna av Kristina Sandberg och får en djupdykning i Sverige som det kunde se ut på 1930-1940 talet. Tog ett tag innan jag vande mig vid hennes sätt att skriva, men nu när jag är inne på andra boken är det svårt att sluta läsa.  

Bokbyte på det här sättet rekommenderas!

KRAM
Birgitta


6 kommentarer:

  1. Hade missat Marvin. Nej, någon orm vill jag inte ha i min närhet. har klappat en på Skansen det räcker. Vet att när jag var i Australien så blev jag imponerad av hur barn i skolan fick lära sig att alltid titta i sina skor innan de satte på dem och vart de skulle titta när de ex. gick in i ett förråd eller annat litet utrymme. Jag har också kommit över redan lästa böcker detta året och skänker dem vidare. Behöver inte fylla på mina hyllor med flera böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte så förtjust i ormar i det fria, med Marvin är det en helt annan sak :-)
      Behöver inte heller fylla på mitt bokförråd hemma, läser ju oftast bara böckerna en gång.
      Ha en fin fredag!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Ett liv utan böcker kan jag inte tänka mig! Fram för läslusten!

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle inte heller vilja vara utan böcker. Så mysigt att hitta en riktigt bra bok och försvinna in i en annan värld :-)
      Ha en fin helg du också!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Att byta bokkassar låter ju som en utmärkt idé! Själv brukar jag läsa i perioden. . .men under denna coronatid har jag varken haft tålamod eller lust!
    Trevlig Helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också en periodläsare, men under pandemin har jag läst mer än jag brukar. Kan bero på att vi renoverat färdigt och det inte funnits så mycket annat att ta tag i som tar tid.......och så har jag ju inte yrkesjobbat heller :-)
      Ha en fin fredag!
      Kram
      Birgitta

      Radera