lördag 12 december 2020

Mörkt!

 Nu blir det nästan aldrig riktigt ljust på dagarna, börjar verkligen längta efter att få se solen skymta fram i allt det grå!

När jag tog bort vår vanliga fönsterbelysning i vardagsrummet och satte fram adventsljusstakarna kändes det sååååå mörkt. Mer belysning behövs!

I lådan med julsaker låg en ljusslinga som jag inte haft framme på flera år eftersom jag tyckte den lyste för starkt. 
Vet inte om det har med synen rent fysiskt att göra eller om mitt sätt att se på saker och ting rent psykiskt har förändrats för när jag nu tog fram den där ljusslingan och hängde den på vårt svartmålade skåp tyckte jag den passade perfekt :-)

Sen kan det också vara så att det svarta skåpet och det skumma hörnet "suger upp" en del ljus så det känns precis lagom. Strunt samma......det gav i alla fall det där extra ljuset som jag tyckte behövdes i vardagsrummet.

Jag har tagit massor av bilder med både mobil och den mer avancerade systemkameran för att få till en helhetsbild som gör ljusslingans sken rättvisa, men alla ser ut som om det är det värsta "super trouper" ljuset. Jag gav upp, den här bilden var den bästa.
Inte bara mörkt för mina ögon utan svårt att fota också!

Ha en riktigt bra lördag!
KRAM
Birgitta



4 kommentarer:

  1. År inte heller förtjust i för många slingor men i år BEHÖVER vi minsann ljus i vrårna. Jag kan se hur fint den lyser på ditt fina skåp!

    Glad lucia till dig!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mycket skämmer allt, men mera ljus behöver vi absolut! Idag är det lite ljusare ute och det var mycket lättare att stiga upp :-)
      Ha en fin dag! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Vi behöver nog allt ljus vi kan få just nu! Härligt när det lyser upp i alla vrår och snyggt med ljusslingan på ditt skåp!
    Ha en fin kommande vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, slingan på skåpet var precis vad som behövdes!
      Kram til dig också och ha en fin dag!
      Birgitta

      Radera