onsdag 9 december 2020

Jordmarkens Naturreservat

 Precis som så många andra i de här tiderna utforskar vi vår närmiljö mycket mer än tidigare.

Vi bor fint med gångavstånd till Strömsholmsslott, till Mälaren och många intilliggande naturreservat så när både maken och sonens flickvän fyllde år i helgen som var samlade vi vår, och hennes, lilla familj utomhus på Jordmarkens naturreservat där länsstyrelsen gjort en så fin anläggning med badplats, vindskydd, bänkar och bord och möjlighet att kunna tända en värmande brasa

Maken och jag gick dit lite tidigare för att se så det inte var upptaget och vi hade sån tur att vi mötte folk som var på väg därifrån då vi kom och vi kunde i lugn och ro förbereda en brasa och invänta resten av vårt sällskap som kom gående med barn och hundar och något gott att grilla i sina ryggsäckar.

Det var mulet,  grått och nästan regntungt, men ändå så vackert.....och varmt i luften!

Känslan av den där stillheten och tystnaden var densamma som när vi var i Uskavi. 
Det går inte att ta bilen hit utan man får gå ca 1,5 km så här finns inga hus i närheten och inga bilar som stör......bara tystnad, lugn och ro.

Vi hade några mysiga timmar då vi grillade, fikade, pratade och medan vi gjorde det kom det ett till sällskap som packade upp sitt fika på grillplatsen vid sandstranden en liten bit ifrån oss, men här är det så pass gott om plats att inget sällskap stör den andra

Jag skulle kunna tänka mig att komma hit till våren, ta med liggunderlag och sovsäck och tillbringa en natt i vindskyddet. Tänk att ligga där och titta ut över vattnet och bara känna den där stillheten......

Och här är han....födelsedags"barnet", min älskade make Bosse med taxen Rocky. 
De är ett riktigt radarpar de där två, alltid tillsammans. När vi skulle köpa en valp från Rockys kull fick vi inte välja själva vilken av valparna vi ville ha utan kennelägarna tilldelade oss en och precis den valpen traskade frimodigt direkt fram till Bosse och kröp upp i hans famn första gången vi fick träffa valpkullen.....miiiiin husse :-)

Åh, vilken fin dag vi hade! Mina mungipor åker upp i ett leende nu när jag sitter och skriver det här inlägget. 
Jag har såååååå mycket att vara tacksam över att det svämmar över av kärlek i hjärtat och all den där kärleken överskuggar det som kan oroa i vår omvärld.
En dag kommer den här pandemin att vika undan......en dag.....

Precis då vi packat ihop alla våra saker och samlat ihop barn och hundar för att börja traska hemåt kom nästa sällskap som gladeligen tog över den sprakande elden. Perfekt timing på en perfekt dag!


Varm kram till er alla!
Birgitta











2 kommentarer:

  1. Det är härligt att man iaf kan träffas utomhus i dessa tider. . .som nu har blivit det nya vardagsrummet! Inte alls dumt med frisk luft och lugn o ro i naturen! Det brukar vi också göra och grilla i "årets julklapp"!
    Fint kort på din "gubbe" och lilla vovven!
    HA det så bra!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Trangia kök spås ju bli årets julklapp.....så att naturen blivit vårt nya vardagsrum var en slående liknelse :-)
    Allt gott till dig! Kram
    Birgitta

    SvaraRadera