lördag 5 oktober 2019

Nytt jobb, en stor bricka och andra loppisfynd

Jag som för bara två inlägg sedan uttryckte mitt gillande över att få rå min egen tid utan att ha ett jobb att gå till......har nu plötsligt blivit med jobb och fått lite mindre egen tid :-)
Fanns liksom ingen anledning att säga nej när jag blev "headhuntad", var på arbetsplatsbesök och kände att jaaa, det här kan nog bli bra.
Allt rullade på så snabbt och nu har jag gjort min första arbetsvecka och börjar få grepp om saker och ting så jag kan börja strukturera. För visst är det väl jobbigt med en ny arbetsplats där man måste iaktta och fråga och fråga och mer känner sig till besvär än som avlastning?!

Jag känner till arbetet, för jag jobbar om igen inom skolans värld som extra resurs, men det är en ny skola, nya elever, nya lärare, nya rutiner.......mycket nytt att ta in!
Idag är jag ledig och ska försöka få lite struktur och ordning på allt här hemma också :-)

Köksbordet har fått nya kläder......och en stor fin loppisfyndad nysilverbricka
Jag älskar brickor! 
Så himla praktiskt att samla saker på en bricka som är lätt att lyfta av när man behöver städa......och det är faktiskt bara en av alla de här sakerna jag köpt ny och det är den rosa calandivan.
Tänker alltid att jag ska ha en bukett snittblommor på bordet, men det slutar oftast med att jag ändå köper en krukväxt som håller sig fin längre utan annat än en skvätt vatten då och då.
Duken har jag fått som present och det är väldigt praktiskt med en "skrynkelduk" för en som mig som inte tar fram strykbrädan speciellt ofta.....och vi måste ha duk på vårt köksbord eftersom jag använder det som målarbord emellanåt, utan att skyddstäcka skivan.

För många år sedan målade jag det gulnade furuunderredet vitt och tänkte vi skulle hyvla bordsskivan och betsa det. Det blev inte gjort då och inget har hänt sedan dess, mer än att bordsskivan blir mer och mer randig i vitt och olika nyanser av grått då jag tyckt det varit väldigt praktiskt att lägga upp lister för målning på det. Det ska ju liksom ändå göras i ordning......nåt år :-)

De vackra ljusstakarna i nysilver är ett arv från makens föräldrahem
......och den här söta lilla burken fick följa med hem från ett loppis i Kristinehamn.
Det är faktiskt också något jag ofta dras till, slipade små glasburkar med lock. Har ganska många sådana som härbärgerar allt från bomullspads till smycken :-)
Ljuslyktorna med glaspärlor på tråd köpte jag för 5 kr styck. Tyckte de var så fina i sin enkelhet och de har hängt med ganska många år nu
Numera köper jag nästan aldrig nya krukor. Det finns ju huuuuuur mycket som helst i krukväg på loppis för en struntsumma!
Älskar de här grågröna krukorna och nyligen lindade jag upp den frodiga murgrönan på en egentillverkad båge. Murgrönan kommer från en julgrupp som sonen fick från sitt jobb förra året. Han har svärmorstungor i sina fönster men är annars inte så mycket för att ha grönska överallt så julgruppen hamnade hos oss och murgrönan överlevde när julstjärnan och hyacinten hade gjort sitt.

Så......det är fint på vårt köksbord. Dags att ta itu med resten av huset :-)
Ha en riktigt härlig helg!
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Stort Grattis till ditt nya jobb! Extra roligt när man blir "headhuntad"!!! :-)
    Ja silverbrickor är inte så dumt. . . och finns hur mycket som helst på loppisar numera! Blir så snyggt när man sätter ihop olika grupper!
    Önskar dig en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Sträck på dig och känn dig stolt över att bli headhuntad! Då känner man sig behövd. Snart kommer du in i gänget och rutinerna.

    Så fint på din bricka!

    Oktoberkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera