måndag 30 september 2019

Det lyser!

Hoppas ni har det riktigt bra så här på måndagkvällen den sista dagen i september!
Jag sitter i vardagsrummet framför den första tända brasan för den här hösten.
Ute regnar det och är riktigt höstgrått, men inne har vi det sååååå mysigt :-)

Vi har inte flyttat in i vårt nya sovrum än, men allt är färdigfixat med tak, väggar, golv.......och belysning!
Det lyser i klädkammaren av en 3 meter lång ledlist monterad på "knixen" i snedtaket och vi håller på att montera in klädstänger och hyllor så alla kläder kan få flytta in där.
Maken skulle såga till rundade kanter på hyllorna då himlen öppnade sig och det började spöregna så nu kurar vi inne framför brasan instället för att fixa hyllor :-)
Lamporna på väggen sprider ett så varmt sken då de är tända. 
Är så nöjd med att vi får så mycket mer belysning här inne mot tidigare. Mycket hellre för många ljuskällor än för få, man behöver ju inte ha allt tänt samtidigt :-)
Jag hittade så fina lampor på loppis som jag bums stoppade i min kundkorg.
Det fanns två och jag tog båda vilket jag inte ångrar en sekund.
De hade inga ljuskällor när jag köpte dem och jag kunde konstatera att det kostade dubbelt så mycket att köpa de runda stora ledlamporna mot vad själva lampfoten kostade.....men det var det värt!
Har funderat på om det här egentligen kanske är en adventsbelysning......men bestämde mig för att.....nej, det går att ha den här fina lampan framme året om. Eller vad tycker ni?
Åkte till Västerås för att köpa gardiner och ville ha ett par mullvadsfärgade, alltså inte rent grå utan mer gråbruna eller brungråa och hade sån tur att jag hittade de helt perfekta gardinerna nästan på en gång utan att behöva springa i elvahundratvå butiker utan att hitta precis den där rätta mullvadsfärgen :-) 
......och titta vilken fin fönsterbräda maken sågade till till mig!
Jag ville ha den mjukt bågformad och maken sa "rita hur du vill ha den så fixar jag det". Min bästa mästersnickare <3
Jag fållade upp gardinerna med strykband vilket jag aldrig provat förut, men det var så enkelt.
Behövde inte ens ta ner dem utan nålade, ställde strykbrädan framför fönstret och strök på det tunna bandet och så var det klart. Lätt som en plätt! 
Tänk vad mycket det gör med gardiner, belysning och en blomma i fönstret......och så ett av mina "signum".....gamla böcker :-)
Här är en glimt av den tapetserade väggen och ett litet gömställe under snedtaket.
Den gamla garderoben var så djup att den gick in i badrummet och bildar en del av väggen där och det var inte läge att göra om i badrummet.....så roligt ska vi inte ha :-)
.....så vi bestämde oss för att förvaring kan man inte få för mycket av och tog till vara på den lilla nischen.
När klädkammaren fått sina stänger och hyllor ska vi flytta in sängen och modifiera två sängskåp.
Det kommer att bli ett så härligt sovrum!

Kram
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Såååå himla fint ni får det! Jag känner mig riktigt glad för din/ er skull! Inte dumt att få bestämma utseendet på fönsterbrädan och sen få den precis så! Den blev riktigt snygg!
    Jag har som du säkert märkt varit rätt så borta från det här med bloggar och har inte varit så flitig bloggare själv heller. Det har helt enkelt varit annat som tagit min kraft. Men även om jag inte kommenterat något hos dig så har jag ändå läst det du skrivit på din blogg. :)
    Ha en fin början på oktober månad så hörs vi säkert snart igen!
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  2. Så snyggt och mysigt... och praktiskt med garderoben. Tänk att få plats med alla kläder på samma ställe! Blir härligt att inviga för er när möblerna är på plats. Pricken över i, din fönsterkomposition. Men det bästa av allt är väl att ha en snickare som gör precis som man säger?

    Oktoberkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Roligt med nytt och här är det både gardiner, lampor och fönsterbräda. Den är jättefin med sin mjuka form. Bor själv i ett hus från 70-talet (hör hur tråkigt det låter med -70 talet)där vi har bytt ut alla dörrar till gamla spegeldörrar ingen är den andra lik. Ja, det är roligt att förnya.

    SvaraRadera
  4. Så harmoniskt och vackert med ditt färgval, jag tycker det blir så mycket mer inbjudande med varma toner än vitt. Gardinerna är så fina och tapeten! Det ska bli såå spännande att se slutresultatet:)
    Ni är superduktiga!
    Skorpan

    SvaraRadera