söndag 15 september 2019

Walk in closet

Nu känns det som om proppen har gått ur och det syns att vi är på väg mot ett slutresultat när det gäller vårt sovrum!
Vi har fått en alldeles fantastisk unik klädkammare......eller en walk in closet om jag ska vara lite modern i mitt ordval :-)
Ett outnyttjat utrymme under snedtaket......
......fuktspärrades, isolerades och gipsades med ett helt lapptäcke av gipsbitar på både längsan och tvärsan......som sen skulle förstärkas med fiberremsor och spackel i alla skarvar. Pust, stånk och stön!
Efter det var det dags för roligare jobb, som reglar som skulle sättas upp.
Det är maken som gör allt sånt byggtekniskt......vill inte veta hur det skulle se ut om jag skulle räkna ut sånt där med måttande, sågande och inpassande :-)
Iväg och köpa panel och så fick jag ta fram pensel, roller och stora färgburken.....målande är jag bra på!
Och titta......nu är de gamla pardörrarna på plats!
Det blev precis så fint som jag tänkt mig under alla år då jag burits av drömmarna om en unik klädkammare i vårt sovrum!
Som pricken över i satte vi upp lampor på sidorna som ska få ljuskällor med synliga glödtrådar i så de lyser så där varmt och inbjudande där mot den målade panelväggen
Den här sidan är nu klar och i morgon ska vi tapetsera den motsatta väggen där sängen ska stå.
Efter det är det en massa lister, foder och socklar som ska på plats, men det mesta är målat och färdigt att kapas och sättas på plats (jag har varit flitig med pensel och roller......och lyckats hålla tungan rätt i munnen med att välja rätt färgburkar. Man lär av sina misstag!) :-)
Så himla roligt nu!!!

KRAM
Birgitta



4 kommentarer:

  1. Men så fint det blev! Ni kan vara riktigt nöjda både av det estetiska och det praktiska. Tänk så mycket kläder den "closetten" sväljer! Väntar med spänning på resten.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Åh så fint. Ha en riktigt trevlig vecka kram Nina

    SvaraRadera
  3. Wow. . . så snyggt det blev med de gamla pardörrarna o lamporna!!! Och innanför får mycket kläder och prylar plats! Helt i min stil! :-)
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Bra jobbat! och fint blev det också!/Lilla gummann

    SvaraRadera