måndag 23 september 2019

Höstluft

Jag är en extrem vårmänniska och har ofta känt att det är den enda årstiden då jag levt i harmoni och varit i mitt rätta element
Jag har liksom ALLTID längtat efter vår och inte kunnat njuta så där fullt ut förrän sol, värme och lååååånga ljusa kvällar infunnit sig.
Det har ofta fört med sig en känsla av panik då kvällarna åter igen börjat mörkna och sommarvärmen ersatts av rå fuktig kyla.....jag har ju inte varit klar med sommaren och allt jag då har möjlighet att göra!

Men något har hänt.
Trots att sommaren nu övergått i höst ser jag fortfarande positivt på mina dagar.
Jag har verkligen njutit av den här sommaren som bjudit på så mycket av både resande, upplevelser, fina möten och renovering.......och även om sommaren backar undan för hösten ser jag det inte som något negativt utan som att en del roliga "vår och sommar" saker bara ersätts av andra roliga "höst och vinter" saker :-)

Det måste bero på att jag fortfarande är ledig.
Att jag inte känner stress över allt jag vill göra för jag hinner en hel del när jag inte gör av med all energi på ett anställningsjobb.......OCH så har vi något väldigt roligt att se fram emot i vinter!
Vi kommer (om allt går som vi planerar) att byta ut en del av vinterkylan mot sensommarvärme, men det tänker jag inte berätta mer om just nu.
Lämnar det som en "cliff hanger" :-)
I morgon förmiddag har jag lovat att hoppa in som tillfällig vikarie för att lösa en krissituation.
Inte riktigt det jag hade planerat för morgondagen, men det känns faktiskt lite spännande.
Målarpenseln får vila. Vi har kommit så långt i vår sovrumsrenovering att det nu bara fattas eldragning och lister i taket......förutom lite slutduttmålning här och där.
Snart ska vi kunna röja, ta lite bilder så jag kan visa er och sen är det dags att INREDA !
Tänk att vi äntligen börjar bli klara med det sista rummet som krävt så här mycket ombyggnation.
Gästrummet (som är det sista rummet att renovera) känns som ett väldigt enkelt jobb jämfört med det här :-)

Varm höstkram till er alla!
Birgitta

1 kommentar:

  1. Ja stress kan verkligen ställa till det. . . roligt att du känner att även hösten nu känns lite positiv! Jag är ju en helt annan person som ser fram emot hösten och inte uppskattar våren o sommaren så mycket! Älskar när höstmörkret tränger sig på och man liksom omsluts av ett täcke av harmoni med tända ljus och tjocka sockor!
    Så spännande det låter med din resa. . . det ser jag fram emot att få läsa om!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera