fredag 25 oktober 2019

Här är sängborden!

Nu ni är vårt sovrum färdigt!
Eller.....det fattas en liten knopp på en dörr, en till kudde i sängen och en tavla på väggen, men annars är det färdigt :-)

Börjar med att visa de där sängborden som maken kapade till av två gamla skrivbordshurtsar och som jag sen målade......svarta.
Eva-Mari med bloggen Solstrimmor gissade helt rätt. Tänk att jag är så förutsägbar :-)
Det är så himla bra att skåpen suttit på ett skrivbord så det är en vänsterdel på makens sida och en högerdel på min!
Ja just det ja, jag ska sy en sängkappa också så jag slipper dra täcket helt åt ena hållet så det ser snyggt ut när man kommer in i sovrummet. Det blir ju inte lika fint åt det här hållet :-)

På makens sida har sängbordet dekorerats med några gamla böcker och ljusstakar gjorda av såna där sidorattar på gamla symaskiner. Dem har jag visat er förut.
På min sida finns också några gamla böcker, en rund vas med skott från en Karlbergare, en klocka från Indiska (som jag länge tänkt skänka till loppis, men ändå sparat. Vilken tur för den passar ju här!) och mina läsglasögon. Nä, skojade bara. De här glasögonen är av mycket äldre datum än jag :-)
Sänggaveln är en gammal dörr som suttit på samma hus på vår Dalagård som pardörrarna in till klädkammaren.
Önskar vi hade kunnat höja den lite till så den skulle synas bättre, men ett rum med starkt sluttande snedtak har sina begränsningar.
Önskar också att jag haft en kamera med vidvinkelobjektiv så jag kunnat visa er hela rummet på en och samma bild, men nu har jag inte det så det får bli i delar.

Det här är den vänstra delen av rummet där den lilla nischen in i badrummet sparades.
Det är den dörren som måste få en knopp för magneterna är så starka så jag får gräva in naglarna under kanten för att få upp den :-).......det var också därför vi satte hjul på sängborden, för att lätt kunna rulla undan det här när man behöver komma in i det där lilla utrymmet. Fungerar väldigt bra!
Nästa gång ska jag visa den högra delen med väggen in till klädkammaren......och så måste jag komma på något smart att ha som sänglampor.
Jag målade våra gamla lampor men tycker de blir för stora och klumpiga nu när vi måste fästa dem i snedtaket. Behöver något lite smidigare, men vet inte riktigt vad.
Om du vill kika in här igen så gör vi en "turn over" åt höger nästa gång :-)
Ha nu en riktigt mysig fredagkväll!

Varm kram till er alla.
Birgitta


4 kommentarer:

  1. Kära du, inte är du förutsägbar, jag tyckte bara att det skulle vara så snyggt till tapet och övrig inredning! Och jag hade rätt! Kunde inte bli bättre. Praktiskt också med hjulen under. Hänger gärna med på en turn over!

    Glad lördag till dig!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Snyggt. . . man kan verkligen inte tro att det är fd hurtsar till ett skrivbord! Tänk vad man kan göra med bra idéer! Det gäller att tänka utanför boxen. . .som du har gjort!!! :-)
    Ha en finfin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Precis mina färger! Så snyggt och inbjudande med det mörka!! Jag har sett många som har sänglampor hängande från taket...kanske skulle det gå att göra så hos dig? Textilier gör verkligen mycket till helheten, så ombonat och fint i ett alldeles lagom stort rum. Vi har ett stort sovrum som är supersvårt att få mysigt, men jag tror att min ljusa tapet är en bov i dramat...
    Skorpan

    SvaraRadera