måndag 22 februari 2016

Trädklättrare

När maken var liten älskade han att klättra i träd. Han sa då att den dag han inte längre kunde klättra i träd då skulle han vara gammal!
Tydligen är han inte tillräckligt gammal än för klättrar i träden, det gör han fortfarande även om det numera inte är för att sitta på de vajande grenarna och njuta av utsikten :-)
Ser ni honom där bland gråpäronträdets rassliga grenar?
Nu syns han lite bättre......trädklättraren med sin röda motorsåg.
I värsta snöyran i lördags fick vi för oss att nu var det dags att beskära det gigantiska gråpäronträd vi har utanför vårt hus.
Det planterades någon gång på 1930 talet och har växt sig enormt stort. Kronan var som en stor kandelaber med tjocka stammar som strävade rakt upp i skyn.
Vi får inga gråpäron att äta eftersom de dansar ner från hög höjd och blir förstörda då de träffar marken så vi tyckte det var dags för en rejäl beskärning.
Motorsågen tuggade sig lätt genom stammarna.....ända tills bensinen tog slut. Bara för maken att klättra ner utan att ha gjort färdigt sitt jobb.
Igår köpte vi ny bensin och motorsågen startade för att strax därefter bara lägga av. Maken hämtade servicekittet, skruvade isär, tittade, vred och vände, men sågen ville inte vara med. 
Maken gav upp, hämtade handkrafts sågen, klättrade upp i trädet igen och satte igång att såga.
Jag stod på sidan om och höll tummarna för att det bara var grenarna som skulle komma nerdansandes och inte maken!!
Jag drog en lättnadens suck när han var välbehållen nere på marken igen och päronträdet har nu fått en liiiiiite nättare kostym. 
Tidigt i morse packade maken bilen och for mot Malmö för att jobba där den här veckan. Kvar här hemma lämnade han lite jobb till sin älskade maka. Grenar stora som mindre träd och tuuuuuusentals smågrenar ligger spridda över en stor del av tomten så nu är det stökigt både inomhus OCH utomhus!!!
Håhåjaja :-)


4 kommentarer:

 1. Jag som älskar att dra ris borde komma över och hjälpa Dig...men kom i samma stund på att vi har minst tre gamla fruktträd som borde piggas upp...och man ska väl sopa framför egen dörr först...eller nåt sådant.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken läser min blogg och ringde igår kväll och undrade om jag hade gjort något ute. Mitt svar var att jag inte skrivit att jag SKULLE göra något åt allt det där päronträdskapet, bara att han hade lämnat en del jobb till mig :-) Igår jobbade jag med annat än att plocka ihop ris och idag ska jag ta med lilla taxen och hälsa på min älskade mamma en sväng. Kanske skatorna har hittat ett perfekt ställe att hämta bomaterial på så alla småpinnar är borta när jag kommer hem igen....eller så kanske en Liten gumma har varit här :-) Nä, tror nog att du har mer än nog med ert eget jobb och de där grenarna kommer att vara borta en dag......liksom sådär "plötsligt händer det".....men den dagen är inte idag!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Ja, när beskärningen är gjord är halva arbetet kvar!
  Impecta och Runåbergs har frön av Malabarspenat. De gror långsamt, men när de väl sätter igång går det fort. Hittar du inga frön hör av dig.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grenarna ligger kvar och "mognar". Den här veckan har fyllts med andra roligheter och nödvändigheter :-) Ska kika efter frön om vi åker till Västerås i helgen. Så himla kul att se fram emot en ny odlingssäsong!
   Kram
   Birgitta

   Radera