söndag 14 februari 2016

Omtanke

Jag har aldrig gjort någon stor grej av Alla hjärtans dag, som det ju är idag den 14/2, men tycker ändå det är mysigt att dagen finns som en extra påminnelse om att vi ska vara rädda om varandra.
Man får ju liksom göra precis så mycket, eller så lite, man själv vill av den här dagen och det är ju bra :-)
Under åren har jag några gånger köpt en blomma till mina nära och kära, eller gett en liten gåva bara för att visa att jag tänker på dem en dag som den här.
Jag har lagat middagar som jag lagt extra omsorg på, eller bakat något gott till fika, men det har lika ofta bara varit så att jag gett en varm kram, ett berömmande ord eller bara ringt ett samtal.
Det viktigaste är att jag gör det jag vill göra av den här dagen.....och att alla andra gör det också!
Så..... bara för att jag vill det så skickar jag här Alla hjärtans varma kramar till er allihop som kikar in här <3 
Även om jag bloggar mycket för att det blir som en dagbok för mig så är det klart att ni som läser och ibland kommenterar gör det ännu mer betydelsefullt!
Att få en kommentar eller två gör mig alltid lika glad. Det blir som en kontakt och inte bara en monolog, men även det ska göras för att man vill det, inte för att man känner att man måste :-)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Ha en underbart fin dag idag!
Kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dej! Jag är så gammal så i min ungdom kände jag inte till denna dag, den firas ju i helt andra former numera. Egentligen ska alla dagar vare en hjärtedag!
  Ha en fin dag! Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju anammat många nya anledningar till att uppmärksamma något lite extra. Finns väl snart en dag för precis allt från kanelbullar till cancer, men det är som med mycket annat, att man får göra som man vill med det. För mig ÄR alla dagar hjärtedagar även om inte alla dagar är just Alla hjärtans dag.....men så äter jag ju också kanelbullar precis när jag själv vill och inte BARA på Kanelbullens dag :-)
   Hjärtekram till dig och TACK för alla kommentarer du ger! Slutar nog aldrig att förundras över hur man kan känna att man får en personlig kontakt enbart genom de skrivna orden!
   Birgitta

   Radera
 2. Första gången jag fick ett Alla Hjärtans dag kort var för många år sedan! Min kusin hade varit i USA och köpt ett så fint kort till mig! Det var ju inte alls någon sed i Sverige då, men jag blev så rörd och glad över hennes omtanke! Sedan dess har vi alltid skickat en hälsning till varandra på Alla Hjärtans dag! Inga måsten, utan bara för att man vill, det är så det ska vara på Alla Hjärtans dag! Och kanske är det så att man behöver en speciell dag för att få iväg den där hälsningen som inte blivit av att skicka, fastän man tänkt på det så många gånger!
  Hoppas du har en varm och fin Alla Hjärtans dag!
  Stor kram till dig!
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att någon gång då och då få något som överraskar och får oss att känna oss speciella......på Alla hjärtans dag....eller någon annan dag. Och just den där känslan av att man gör något för att verkligen glädja någon annan är nog oslagbar, också oavsett vilken dag det är :-)
   TACK för din kommentar och din varma hälsning! Så roligt att läsa en solig måndagsmorgon där dagen ligger framför mig som ett oskrivet blad :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Kram från oss hemma på logen.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för din kommentar och kramen tar jag till mig också en måndagsmorgon :-) Det verkar bli en såååå fin dag med sol, lite tunt med snö, fågelkvitter och så får jag se om jag kanske har liiiiiite ork till att ta några tag med morakniven på vår trappa!
   En fin dag önskar jag er!
   Kram
   Birgitta

   Radera