fredag 2 maj 2014

Köket

Hoppas att ni haft en fin valborg och 1:a maj!
Med en extra ledig dag blev vårt kök färdigtapetserat och det kändes så otroligt lyxigt när allt bara flöt på, stämde utan att krångla och blev slutfört!

Allt är ju inte klart. De där tusen småsakerna återstår som fönsterfoder, taklister, golvsocklar, passbitar, eldragning, belysning och så ska golvet behandlas på något sätt, men det bekymrar inte mig just nu!
På den här väggen lät vi fönsterfoder och taklist vara kvar och ser ni att jag fortfarande har mina vippjasminer kvar i fönstret! Nu stinker de inte längre för de har blommat över :-)
 Bakom den vita skänken ska det sättas upp en brädvägg och tidigare var jag tvärsäker på att den skulle målas vit, men nu tror jag att det skulle vara mycket snyggare att måla den i samma mjuka grå färg som bladromberna i tapeten. Då blir det också en kontrast mot skänkens vita färg
Här gjorde vi en utbyggnad som inte fanns tidigare för att få större tvättstuga så bergvärmepumpen skulle få plats
Den gamla dörren fanns gömd i vardagsrumsväggen och passade precis i dörrkarmen som satt i öppningen in till köket. Den är full av spikhål och behöver spacklas och målas.

Det som skapat mest huvudbry är den här delen vid diskbänk och häll.
Vi ville tapetsera och sätta ett skyddande glas på, men det blir dyrt och krångligt att göra det bakom fläkten och jag vill absolut ha något som skyddar hela vägen upp!
Vi bestämde oss för att sätta tapet och glas ovanför diskbänken och på sidan av hällen, men kakla bakom fläkten. Därför är nu tapeten inplastad tills vidare och vi ska titta efter ett passande kakel innan vi beställer glaset
Och.....diskmaskinsluckan sitter på plats!!! Efter oändlig väntan på det där beslaget vi behövde tog det dessutom onödigt många timmar att klura ut hur sjutton det sen skulle sättas fast för att allt skulle hamna på rätt plats, men maken löste det :-)
Igår kväll kunde vi städa och njuta av både kök, god mat och sällskap av våra söner och en flickvän. Kunde inte bli bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar