fredag 23 maj 2014

Uppe med tuppen

Nu väcker solen mig tidigt varje morgon och det gör mig ingenting att också stiga upp tidigt och maximalt utnyttja de härligt varma soliga dagarna.

I morse åt jag frukost och drog sedan på mig shorts, linne och trädgårdshandskarna. Nu sjutton skulle hallonbuskarna befrias från allt ogräs!...men först hängde jag ut min traskrona i det blommande Ingrid Marie äppelträdet
Det har jag tänkt göra länge, men det har bara inte blivit av.
Jag gjorde traskronan för flera år sedan och hängde den i äppelträdet vid vårt förra hus, men på något sätt passade den varken till huset eller trädgården så jag tog ner den igen.
Nu passar den helt perfekt!....och så dansar den så fint i vinden :-)
Jag tog mig an brännässlor, hundkex, revklockor och all annan växtlighet som hotade att kväva mina fina hallonstänglar.
Det var helt underbart att kunna vara ute i solen och trädgårdsarbeta klockan 8 på morgonen!....ett tag i alla fall. När myggorna upptäckte att det serverades frukost i hallonsnåren var det inte lika mysigt längre!!!
Jag gjorde färdigt en sida, men kände sedan hur jag började rysa i kroppen av alla myggstick och inte blev det bättre av att jag satte knät mitt i en brännässletuva så det blev helt stickigt, rött och knottrigt.

Nåja, jag gjorde färdigt en sida i alla fall. Nästa vända blir det till att leta fram myggmedel. Myggorna har kalasat färdigt på mig!

Ha en alldeles underbart härlig helg :-)
KRAM
Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar