tisdag 13 maj 2014

Loppisfynd

Igår kikade jag in på mitt favoritloppis i Västerås.
Jag var där för att lämna kläder som vi har rensat ut, men jag måste ju alltid gå ett varv också för att se om det eventuellt kan finns något som bara måste få följa med mig hem :-)

Det är sällan jag handlar något där numera. Det beror på att jag blivit kräsnare med vad jag vill ha, men också på att de blivit mer prismedvetna och sätter ganska höga priser på lite mer unika saker.
Igår hade jag turen att komma på en dag då de hade 50% på allt i hela butiken och jag kunde fynda!!!

Bland annat köpte jag den här för 25 kr! Jag skulle ha köpt den för ordinarie pris också för den är sååå charmig
Jag tog den direkt från vagnen som kom från lagret. Kunde ju inte riskera att någon annan skulle hinna ta den :-)

Jag vet inte vad det är med mig och gamla bruksföremål i trä....jag bara älskar dem!
Och jag älskar små detaljer som de här bokstäverna som finns på bottenbrädan
På bilden ser det ut som om de ligger ovanpå, men de är karvade i träet.

Den är skänkt av någon som inte bemödat sig det minsta om att torka av den, och inte hade loppispersonalen gjort det heller så det luddiga lagret av damm fick jag med på köpet :-)
Jag ska vårda den ömt och sedan pryda spolarna med vackra gamla virkade och knypplade spetsar som min farmor, mormor och mamma har gjort.
Ibland tycker jag att jag har gjort ett sådär väldigt speciellt fynd. Den här tillhör verkligen den kategorin!

5 kommentarer:

 1. Tack góa du för inbjudan! Hoppas det blir ett tillfälle i sommar!
  Spolhållaren är verkligen fin och här är det en till som gillar gamla bruksföremål. Den blir fin med gamla ärda spetsar! Ett tag hade jag dille på gamla bandskedar men numera blir de väldigt dyra på auktioner. Och jag blir så förvånad för det är mest gubbar som ropar in dem.
  Vem vet, det kanske det sitter gubbar lite här och där och väver vackra band! Jag har vid några tillfällen haft med några skedar till skolan, så att eleverna får pröva på att väva och samtidigt passat på att berätta om gamla fästmansgåvor. Kanske något vi skulle försöka få tillbaka igen?

  Allt gott till dig!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 2. Men så fin! Dessa gick för tresiffriga belopp på Tradera en tid, så det lönar sig att vänta in rätt tillfälle:)
  Själv har jag snöat in på porslin, kaffegods. Skåpen dignar av vackra koppar/fat och i diskmaskinen ligger i detta nu ett gäng till. Vad är det för fel på en??!!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan INTE vara fel att omge sig med vackra saker Skorpan och får du plats med det i skåpen är det väl ok :-D Värre är det när jag några gånger sett ett program på tv där folk inte kommer in i sina lägenheter eller hus för att det är belamrat med saker (och skräp) från golv till tak. DÅ ska man nog tänka till ett varv!
   Så kul att veta att spolhållare faktiskt har ett mycket högre värde än det jag gav för min och det är också första gången jag har sett en sådan på loppis. Inte en sekunds tvekan när jag stoppade den i min kundkorg :-)
   Allt gott till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Jag har inte sett någon sådan tidigare! Jag har en låda med fack och liknande spolar som hör till min spinnrock (står hos mamma i väntan på bättre tider) men den är nog bara förvaring, jag tror nog att din ställning skall vara just när man spinner, så att de snurrar, hm, jag är inte så bra på sådant :) Det är något visst med gammalt nött trä, jag håller med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte funderat på vilken funktion spolhållaren har haft. Inte kan jag väva heller så jag vet hur det fungerar, men spolarna sitter ju på spinnrocken och borde redan vara fulla med spunnen tråd när de hamnar här. Kanske den sedan ska föras över till en vävskyttel? Hmmm...intressant :-)
   Och du Helena....om du hittar spolar för runt en guldpeng på dina loppisrundor får du jättegärna köpa sådana till mig! Jag lindar band som jag har till försäljning i butiken på spolar. Det ser mycket finare ut än när de sitter på de där tråkiga plastrullarna.
   Kram
   Birgitta

   Radera