fredag 9 maj 2014

Skapande

Min svärmor hade ett väldigt vackert sammetsalbum fyllt med foton från Amerika.
Albumet var ett arv från hennes mamma som i sin ungdom arbetade "over there" och jag fick låna det så maken kunde göra kopior av de finaste korten
På vår Dalagård fanns det en stoooor låda full med hopbuntade "Såningsmannen" från början av 1900 talet och en del av dem tog jag med till butiken
Min snickarvän har massor av ramar på lager som han gör av spillvirke från både nytt och äldre material så jag var hos honom och botaniserade bland alla unika ramar, valde ut en hel kartong full och lät fantasin flöda.

De som var av naturell furu målade jag först vita
Sedan gnuggade jag in svart färg och sandpapprade hela ramen för att få "vintagelook".
Efter det valde jag ut en passande annons ur Såningsmannen tidningarna, fäste på ett av de där kopierade fotografierna och fick en unik tavla
Det här kunde ha gått väldigt fort att göra, men när jag börjar bläddra i de gamla tidningarna tar det en himla tid för det finns så mycket intressant att läsa!
Både ramen, tidningarna och fotografiet har en historia som jag känner till och den står på en liten lapp på ramens baksida.
Även om den som köper den här tavlan inte känner personerna som är förknippade med sakerna får tavlan ändå ett extra värde, tycker jag.

Maken har åkt söderut till sol och värme med sina arbetskollegor.
Han lämnade liten fru och tax hemma i gråvädret :-(
...men jag och taxen ska ha fredagsmys med yngsta sonen när vi har stängt butiken för dagen. I morgon ska jag pyssla hemma efter jobbet och på söndag får vi besök så vi klagar inte :-)

Önskar er alla en fin och avkopplande helg!
Kram
Birgitta2 kommentarer:

 1. Det blev personliga tavlor och väldigt charmiga, vilken bra idé! Och kombinationen fotot och gamla tidningsblad gillar jag. Tavlorna kommer säkert att bli populära!
  På ett torp jag hade för lääänge sedan tapetserade jag med gamla tidningar i en del av köket. Varje dag när jag diskade läste jag dessa underhållande annonser, om och om igen.

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Jag har några tidningar från 60-talet, så jag vet hur det är när man fastnar och börja läsa :)

  SvaraRadera