måndag 29 juli 2024

Helig birma

 Yngsta sonens blivande sambo har en katt, en "Luna".

Hon skämtade om att han var tvungen att bli godkänd av katten innan hon släppte in honom i sitt liv för katten är väldigt restriktiv med vilka hon accepterar att ha i sin närhet. Yngsta sonen klarade testet med glans.....nästan så Luna föredrar honom framför matte :-)

Luna är av rasen Helig birma och har så fina klarblå ögon och karakteristiska teckningar i mjukaste vitt och chokladbrunt. Hon är sååååå fin!

Om en dryg vecka ska sonen och flickvännen åka till Spanien och jag ska ta hand om Luna. Därför frågade jag förra veckan då de skulle iväg på spa om jag kunde få vara med Luna så vi lärde känna varandra lite. Jag vill ju inte att hon ska ligga och trycka under soffan i en vecka då jag ska vara där!

Vi tillbringade ett dygn ihop hon och jag och det var inga problem alls. Lika bra som hon accepterade yngsta sonen verkar hon också acceptera mig. Hon sov en stund i sin bädd högst upp i sitt katt träd, sen hoppade hon ner för att gosa med mig i soffan och till sist sov hon tätt intill mig i sängen på natten :-)

Försökte ta fler bilder av henne, men varje gång jag hukade mig ner med min kamera kom hon springandes och skulle kela.....och så hon spinner! Hela den lilla kroppen vibrerar när man smeker den mjuka, mjuka pälsen.

Åh, det här är en liten misse så lätt att älska <3

KRAM

Birgitta




4 kommentarer:

  1. Åh, finaste Luna! Lättälskad och vacker... som en viss prinsessa, hihi! Att få bli accepterad av en katt är inte alla förunnat. Ni kommer att få en riktig mysvecka tillsammans och matte kommer att kunna njuta fullt ut på sin semester när hon vet att Luna har det bra. Så det är inte bara Luna du är godkänd av tror jag!
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan undra vad det är de går på i sina instinkter när det gäller acceptansen av människor. Sonens blivande sambo har en vän som älskar katter, men Luna kommer inte fram till henne. Så jag tar det verkligen som en gåva att hon accepterar mig! Och ja, hon är lika vacker som Iris.....och lika mycket prinsessa :-)
      Ha en fin dag Eva-Mari! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Katter är det allra bästa sällskapet, när en väl blir accepterad:) Själv är jag lycklig ägare till två pälsklingar av rasen mco
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så du har två stycken små lodjur! Tycker maine coon är så häftiga, men har aldrig haft förmånen att träffa en katt av den rasen.
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera