lördag 27 juli 2024

Porslin från Rörstrand

 Yngsta sonen ska bli sambo och det rensas i två hem inför flytt till ett gemensamt boende så vi får kartonger med saker som jag kan ta med till loppisen i Fjärdhundra.....men en del saker är så fina så de har fått flytta in i våra skåp :-)

Den blivande sambon började samla Rörstrands porslin i vitt och guld för hon hade en dröm om att en dag köpa en sommarstuga där den här servisen skulle få bo. Nu ger hon upp den drömmen och tänker att servisen kan få ett nytt hem.
Det är 4 olika modeller, men alla är märkta med Rörstrand. De är i jättefint skick och jag kunde bara inte tänka mig att sälja den på loppis!

Det finns mat tallrikar, assietter, djupa tallrikar, uppläggningsskålar och fat så jag gjorde en dukning idag med våra gamla glas som jag fått av en tidigare arbetsgivare och nysilverbesticken som får komma fram vid speciella tillfällen






När vi köpte vårt lilla röda hus fanns det uppläggningsfat av modellen "Swedish Grace" kvarlämnat och de passar ju också superbra till de här delarna. Allt i vitt med guldkant på ett eller annat sätt :-)

Lika fint kan jag duka till afternoon tea med de stora tekopparna jag köpt på Indiska.....också de vita med guldkant

Så inte sjutton kan jag sälja den här servisen vidare! Den är ju som gjord för oss, och sonens blivande sambo sa "Gör vad du vill med servisen" så kanske det blir så att hon en dag får äta en fin middag hos oss på sitt egna porslin :-)

Till sist.....har ni sett en så gullig streptocarpus som jag fått av en vän som delade sin planta. Tycker så mycket om den och visst passar den väl också in i allt det guldigt vita?!

KRAM till er alla!
Birgitta
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar