onsdag 17 april 2024

En hylla

 När vi köpte vår Dalagård 2006 var jag så ivrig så jag lät visionerna bära iväg med mig och planerade målning, tapeter, gardiner, möblering medan maken och min morbror rev ut ALLT ur huset ända in till stockgrunden. Drömmare och tidsoptimist? Ja, så kan det ha varit :-)

Jag köpte till och med tapeter när jag hittade precis det jag (då) tyckte skulle bli helt perfekt.

När vi många år senare kom till att faktiskt kunna börja tapetsera hade jag helt ändrat smak. Men, pengarna skulle räcka till mycket så det var bara att gilla läget och ta det vi hade. När vi kom till sista väggen i köksdelen visade det sig att jag hade köpt en rulle för lite så tapeterna räckte bara till halva väggen......

Vi löste det med pärlspont och jag ritade in på min visions skiss att vi skulle sätta upp hyllor i vinkeln över köksbänken den dag vi kom så långt att vi hade en köksbänk. 
Det tog många år till innan vi var där och nu tänkte jag att det får räcka med en hylla för att få det i alla fall lite mer ombonat.

 Har kommit till det stadiet att jag börjar släppa alla drömmar och visioner jag haft för vår Dalagård hur vemodigt det än känns att göra det. 
Hoppas bara att det ska finnas någon annan som ser potentialen med gården och låter sina drömmar börja gro. Kan ju säga att den, eller de, ändå har ett lite bättre utgångsläge än vad vi hade :-)

KRAM
Birgitta



8 kommentarer:

  1. Känner igen tallriken Venus på hyllan, de är våra vardagstallrikar:) Så trist att sälja det vackra torpet, vi har också ett torp som inte är klart till 100% men vi väljer nog att ha kvar det iaf . Den dagen vi inte orkar får någon yngre i släkten kanske ta vid? Det är såå mycket arbete nedlagt där, nu har vi dessutom både nytt avlopp och vatten så det känns riktigt bekvämt att komma dit.
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Venus har jag här hemma i lite olika uppläggningsfat och tycker så mycket om dem. Tallrikarna på hyllan har legat i en ladugård och blivit förstörda, men som prydnad är de ändå charmiga tycker jag :-)
      Om vi hade varit i närheten av färdiga på vår Dalagård skulle jag nog också ha velat ha det kvar, men hela övervåningen, som jag hade sett framför mig skulle bli en så mysig sovdel, är fortfarande bara stockgrund utan golv. Kommunen gräver nu för kommunalt vatten och avlopp, men vi har inga ledningar att koppla på där. Det finns inget vatten inomhus, inte ens någon brunn på gården, så vatten får vi ta med hemifrån i dunkar. Listan på "att göra" saker är tyvärr fortfarande alldeles för lång även om vi gjort en hel del under åren som gått.
      Ha en fin dag Skorpan! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Vi fick lova att borra efter nytt vatten, den gamla brunnen var usel och vattenkvaliteten därefter.
    Övervåningen blev klar i höstas - vi har varit utan den sedan 2011:) Så sensmoralen blir; Det Tar Tid:) Man måste orka både praktiskt och ekonomiskt. Men så värt det när man tittar i backspegeln.
    Önskar Dig en fin dag också!
    Lycka till!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt tar tid, och inte blir det mer tid över med både ett sommarboende och ett permanentboende (som jag vet att ni också har). Men så roligt för er att ni ändå kommit så långt i ert torp att det känns roligt att åka dit!
      Nästa ägare till vår gård behöver i alla fall inte borra efter vatten eftersom det snart kommer att finnas en kommunal knytpunkt med både vatten och avlopp vid tomtgränsen. "Bara" att koppla på om man först har fixat alla ledningar, hoar, blandare och toa/duschutrymme :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Hoppas att den som övertar er Dalagård kommer att förvalta den väl. Påminner i mångt och mycket om mitt lämnade torp i skogen. Smärtsamt men så klokt. Lycka till med allt!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en process det där med att lämna något, att släppa drömmar, visioner, förhoppningar. Men jag har lärt mig att det alltid väntar något nytt och spännande bakom hörnet när man gör det så jag är redo :-)
      Kram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  4. Såå fint det ser ut . . . och ni har ju verkligen lagt ner mycket arbete och lagt grunden för andra att ta över och fortsätta! Ska bli spännande att följa försäljningen och håller tummarna att "rätt" personer köper det!
    Ha en härlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir spännande att se hur det går med en försäljning :-)
      Vi har precis nyss kommit hem från gården där vi varit hela dagen och fixat utomhus med att ta bort sly och ris i backarna runt hus och uthus. Ganska mör i kroppen, men det känns så skönt att ha det gjort!
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera