söndag 14 april 2024

Brusa högre lilla å

Det var en fantastiskt fin eftermiddag igår och vi var till vår Dalagård för första gången det här året.

Vi tog med en del verktyg, men ambitionen var i första hand att titta till gården.
Brukar alltid ställa in en stor gran i huset under vintern så den behövde kastas ut innan den släpper alla barr på golvet. 
Fungerar faktiskt väldigt bra att ställa in en gran i julgransfot utan vatten i typ oktober/november. Den tar då upp fukten ur inomhusluften och brukar stå fin ända fram till i alla fall februari/mars. Nu hade den stått lite för länge så jag fick sopa lite barr, men helt torr var den inte.

Allt var som vanligt på vår gård och solen lockade till aktivitet så maken tog ner några björkar som ska med hem nästa vända för att huggas upp till ved. Han tog med både kapsåg, skruvdragare och skruv så vi fick också upp en hylla i köket och några gardinstänger.

Vi kollade vad vi behöver köpa för att göra några eldragningar, och planerade de få jobb vi har kvar att göra som känns som såna där "behöver göras" jobb. För.....vår ambition är att lägga ut gården till försäljning i maj/juni. Vi har dragit på det länge nog och drömmarna och visionerna jag fortfarande har kvar kräver jobb och jobbet kräver energi vi inte riktigt har. Här måste jag vara realist......tyvärr!

Det är höga vattenflöden i Dalarna och den lilla stillsamt porlande ån som rinner förbi den gamla hyttan alldeles i närheten av vår gård brusar väldigt högt i år. Det hoppar och skummar, översvämmar och forsar fram. 

Tussilago och blåsippor kikade fram i dikesrenar och backar och i solen under vår promenad innan vi åkte hem kändes det verkligen som vårpirr i kroppen.
Är inte lika vårpirrigt idag med hård blåst och regn som smattrar mot fönsterrutorna, meeen, det är ju bara april än. Vi har massor av tid framför oss med sol och värme!

Oavsett vad du gör eller vilket väder du har där du är önskar jag dig en riktigt fin söndag!
Varma kramar
Birgitta




 

2 kommentarer:

  1. Härlig dag ni haft på er dalagård. . .men trist att ni ska sälja den fina gården som ni har lagt ner så mycket arbete och tid på! Men allt har ju sin tid!
    Önskar dig en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt har sin tid.
      Det känns svårt att tänka på att sälja när vi är på vår gård i Dalarna för jag älskar lugnet och tystnaden där, men en gård kräver ständigt jobb, mer eller mindre, och det känns som om vi har nog med jobb på vårt hus här hemma i Strömsholm.
      Sen får vi se om vi får det sålt. Vet inte hur attraktivt det är med ett hus helt utan bekvämligheter, men till rätt pris borde det väl finnas fler än vi med ambitioner :-)
      Varma kramar till dig!
      Birgitta

      Radera