tisdag 31 januari 2023

År av renovering

 Tänk vad tiden ändå går fort! 

Kikade genom mitt bildarkiv och fastnade på alla bilderna från de renoveringar vi gjort i vårt hus. Helt galet vad mycket jobb vi lagt ner under de drygt 9 år som vi bott här.....och i sommar när vi förhoppningsvis har byggt en ny veranda så har vi renoverat ALLT inifrån och ut i huset och alla uthus utom gäststugan som fortfarande behöver isoleras invändigt.

Det tog många år innan jag började känna att det här var vårt hus. Eftersom vi bott grannar med de förra ägarna i 28 år var det som om de fortfarande fanns kvar här i mina minnen, och det kommer de att fortsätta vara.....fina minnen.....men numera är huset vårt :-)

Vi har inte gjort några jättestora ingrepp i huset som att ändra rumsindelning, ändå har varje rum genomgått en total förvandling med många personliga val. Det har bara varit möjliga tack vare min fina make som lyssnat, bett mig rita en skiss och sen haft kunskapen och viljan att förverkliga en vision.

Min make skulle nog ha velat ha in mera färg i vårt hus, men för mig har det varit viktigt att ha en röd tråd som hängde ihop. Jag ville att varje rum skulle harmoniera med de andra och eftersom ingen av oss egentligen tycker det är roligt att renovera ville jag ha en färgskala som håller över tid.....och en färgskala som bär på ett lugn.

Har ibland haft dåligt samvete över att det är jag som i huvudsak styr och ställer med färg, tapetval och inredning, men harmoni är viktigt för mig.....just att hitta den där röda tråden som skapar det sammanhängande lugnet och maken har låtit mig hållas. Det är kärlek det <3

I så många år längtade vi efter att komma till att det var ordning i huset och till att vi bara behövde plocka undan och veckostäda. Nu är vi i princip där även om ett hus egentligen aldrig blir riktigt klart. Det som är kvar att göra är småpotatis jämfört med det jobb vi har bakom oss!

I sommar är det utomhus jobb som väntar, som just veranda bygge och återställande av trädgården där det grävdes för nya vatten och avloppsledningar. Inget "lättsomenplätt" jobb det heller, men det kommer säkert att bli bra och jag ser fram emot att ha en infart till huset som består av rent fint gårdsgrus och inte är som en ogräsmatta som inte låter sig tuktas hur mycket man än gräver och rensar!

Kanske vi får ihop ett trädäck utanför verandan också. Det vore roligt, men vi får se vad vi orkar och hinner.

Så fick ni en liten inblick av vår trapphusrenovering 2018 som gjorde så stor skillnad med en öppnare och ljusare hall på övre våningen. Älskar det gamla fönstret från vår Dalagård och Morris tapeten "Seaweed". 
Vill inte ändra någonting i grunden där!

KRAM
Birgitta









 

6 kommentarer:

  1. Ni gör allt så bra, ett gediget arbete. Snyggt blir det också. Minns kristallkronan i trappen. Så passande i ert hus. Jag har sålt min som påminner om er. Den hamnade i matsalen i en herrgård i Västmanland! Kommer att må så bra där.

    Må gott och njut av att februari börjat.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att din vackra kristallkrona fick ett nytt hem och att det känns bra för dig!.....och sååååå härligt är det att vi nu är inne i februari då man hela tiden märker att dagarna blir längre och ljusare. Önskar dig många fina februaridagar Eva-Mari och skickar dig en varm kram :-)
      Birgitta

      Radera
  2. Hej
    Mitt namn är Zara Hallman och jag har en blogg, som jag inte varit aktiv i, men vill så gärna blogga igen och få kontakt, med fler. Råkade snubbla över din blogg och blev så intresserad, eftersom jag känner igen många av min intressen. Jag hoppas du vill titta in till mig så vi får kontakt. jag har också renoverat ett gammalt hus, det finns nog bilder på det långt ner i min blogg. Inredning är också en favorit, men jag har kommit av mig på det, men är intresserad av att få se mer från din blogg när jag nu hittade den.
    Alltså fönstret, det är ju så sjukt vackert, och knoppen, som ni bevarat, har den suttit där. Så otroligt vackert.
    Vänlig hälsning Zara från Norrbottens inland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej där Zara och välkommen till min värld!
      Det där med bloggande går upp och ner även för mig. Ibland är jag så ivrig med att dela med mig på bloggen av vad som händer i livet, och ibland rullar dagarna bara på utan att jag skriver något här. Men, tänker alltid att bloggandet ska vara roligt och inte ett tvång så det får vara som det är med det :-)
      Ska absolut kika in hos dig vid tillfälle!
      Kram till dig.
      Birgitta

      Radera
  3. Så himla snyggt. . .kommer ihåg det fina fönstret i trappen som jag beundrade och kristallkronan som passar så bra där! Bra med före och efter bilder då man kan jämföra och ni ser hur mycket ni har gjort! Hoppas ni kan ta det lite easy i fortsättning. . .(men det låter inte som det) hihi !!!
    Ha en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt med före och efter bilder! Har så länge tänkt att jag skulle vilja göra en sån där fotobok med bilder från vårt hus på hur det såg ut när vi köpte det och på renoveringen vi fixat genom åren, men än så länge har det inte blivit någon sån bok.
      Minns mannen som var här på besök innan vi hade flyttat in då delar av husets väggar och golv var rivna, rum på bottenvåningen var avdelade med tjock plast, stora byggfläktar stod och brummade dag och natt och hela huset var i stort behov av renovering i alla rum. Han tittade på oss som om han tyckte väldigt synd om oss, eller som om vi inte var riktigt kloka som gav oss på ett sånt här projekt :-)
      Fina februaridagar önskar jag dig! Kramar
      Birgitta

      Radera