lördag 21 januari 2023

Miljöbyte

 Jag har det så lyxigt att jag ibland kan välja om jag vill vara ute på landet i vårt röda lilla hus eller i lägenhet i Västerås.

Vår äldsta son jobbar i Karlsborg och bor där under veckorna så jag får låna hans bostadsrätt i Västerås när han inte är där. För mig är det den bästa av världar när jag kan få välja fritt efter humör om jag vill vara lantlolla eller stadsböna :-) I veckan som var hade jag lust att vara stadsböna för att kunna strosa på stan, besöka second hand butiker, gå långpromenad längs Mälarens stränder, äta lunch med vänner och "bara vara" där emellan.

Lägenheten är totalrenoverad med en modern, sparsmakad men väldigt smakfull touch. Sonen kan det där med harmoni i färg och form! Området är väldigt tyst och lugnt och jag trivs verkligen där med promenad eller cykelavstånd till allt jag vill besöka. 

Sen brukar jag alltid hjälpa honom med något som jag kan göra och den här gången ville han gärna ha hjälp med att organisera de 4 källarförråden som hör till lägenheten.
Tro det eller ej, men jag tycker sånt är roligt. Tycker det är roligt att organisera, strukturera, skapa ordning och reda. 

Så en eftermiddag ställde jag upp dörrarna till alla fyra förråden, ställde ut stora saker som stod i vägen i källargången och snurrade sen runt på grejer så ett förråd nu innehåller verktyg av alla de slag, ett annat härbärgerar färg och byggmaterial, ett fritidsprylar och ett helt förråd blev faktiskt tomt.

Det tog sina timmar och jag konstaterade att jag inte behövde gymma mer den dagen. Det kändes i rygg, armar och ben efter cirka 6-7 timmars kånkande, bärande och lyftande, men bra blev det! 
Nu kan man öppna dörrarna och se vad som finns där och förhoppningsvis hittar sonen lite lättare sakerna han behöver. Känner att jag gjort lite nytta som tack för att han är så generös och delar med sig till liten mamma som mår bra av egen tid, egen takt och att bara vara med sig själv ibland :-)

Nästa gång ska jag ta med blomjord och plantera om växterna. Sonen vill gärna ha gröna växter och vi brukar vattna dem när vi är i stan och storhandlar om det är så att sonen inte kommer hem en helg (vilket händer ganska ofta). Växterna trivs och svärmorstungorna (Sansiveria) måste delas och planteras om varje år annars spränger de krukorna. 
Ampelliljan växer ur fönstret så den brukar jag ta skott av och börja om från början med och klätterkallorna behöver klippas tillbaka för att inte bilda en hel djungel. Ja, ni hör, jag är lite allt i allo när jag förenar nytta med nöje där i den stora tvårummaren inne i stan :-)

Nu kommer maken hem från dagens jakt och när han fått duscha av sig och fått ordning på alla sina grejer ska vi lufta lite vin, duka fint, låta pizzerian laga mat åt oss och så pratar vi ikapp veckans händelser i stearinljusens sken. Känns helt ok det också :-)

Önskar er alla en jättefin lördagkväll!
Varma kramar.
Birgitta










6 kommentarer:

  1. Härligt att få lite egentid och kunna välja stad eller by efter humör! Vad lyxigt att ha såå många förråd och någon som organiserar dessa! Mitt förråd är totalt överfullt så öppnas det får man en gammal barnvagnsinsats och kartonger i skallen! Så din son måste vara väldigt tacksam! :-)
    Låter som en helt rätt och mysig lördagskväll!
    Ha en fin söndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen är det ett större och ett mindre förråd till varje lägenhet i huset, men sonens lägenhet är en ihopslagen etta och en "en och en halva" som blev en stor tvåa. Därför har han 2 stora förråd och 2 mindre vilket så klart är väldigt lyxigt. Normalt sett ser det nog ut som hos dig, att förrådet man har är knökafullt och man blir överfallen av rasande grejer när man ska in där....om man ens tar sig in :-)
      Söndag är det och jag funderar på om jag ska packa på mig kläder och gå ut i kylan eller om jag ska stanna kvar inne i värmen. Svåra beslut så här på en lugn söndag:-)
      Önskar dig allt gott och en jättefin dag! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Ibland är det nödvändigt att vidga vyerna och att byta miljö. Och vilken möjlighet du har! Det blev win-win för er båda! Det är kul att få hjälpa till även om du nog fick jobba för uppehället!
    Önskar dig en fin ny vecka hemmavid också.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det jag gör där i stan är helt frivilligt :-) Tar det som ett förtroende när sonen säger att jag får om jag vill. Det är ändå alltid jag som frågar om jag kan hjälpa honom med något och ett win-win är det absolut :-)
      Tänk att vi nu går in i sista hela veckan av januari. Får se vad den har för spännande att erbjuda!
      Kram och önskar också dig fina dagar Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  3. Så snällt att du röjde och organiserade i förrådet åt sonen. Det skulle jag också behöva göra. Bättre träning än ett gympass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, röjning och omorganisation behövs då och då så när jag fixat färdigt hos sonen fick jag också energi och lust till att städa från grunden här hemma. Känns skönt att det är gjort....för den här gången :-)
      Ha det så bra Hanna! Kram
      Birgitta

      Radera