torsdag 3 november 2022

Här händer det grejer.....

I förrgår såg vår veranda ut så här

Igår vid lunch såg den ut så här

Idag ser den ut så här

Vi väntade på besked om när vår beställda grävning och byte av V/A ledningar skulle kunna tänkas ske, men vi hade inte räknat med riktigt så kort framförhållning när grävaren ringde igår och sa "Jag kommer i morgon bitti klockan 8" :-)

Fram med kofoten, på med jobbarkläderna och hopp i stövlarna. Verandan revs och kördes i spöregn till återbruket som hade kvällsöppet. Satte väckarklockan på ringning i morse 07.00 för att hinna äta frukost och använda toan för sen visste vi inte om vi skulle ha vare sig vatten eller avlopp som fungerade. Kan säkert hända att de gamla rören går sönder vid grävningen.....men det har gått bra idag så vi kan använda allt i huset fram till i morgon då kommunen kommer och stänger av vattnet för att rörmokaren ska kunna koppla in de nya rören.

Så här "fint" har vi det i trädgården nu....



Visste att V/A rör ligger djupt, men inte att de ligger så här djupt!
Mesta delen av hallonhäcken är uppgrävd och min älskade kronprinsessan Mary ros är begravd under lerjordsmassor fulla av sten. I morgon bitti kommer rörmokaren och om allt går smidigt ska den här jätterännan vara fylld igen till i morgon kväll. Hjälp mig hålla tummarna för att det verkligen går smidigt för det här gör lite ont i själen. Det är som ett stort sår tvärs genom vår trädgård!

KRAM
Birgitta
 




 

4 kommentarer:

  1. Håller tummar och tår!
    Och önskar dig en fin helg & att allt fungerar som det ska!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Miranda Maräng! De nya rören håller nu på att kopplas ihop efter lite krångel med att få de olika dimensionerna att passa ihop. Jag fortsätter att hålla mina tummar, men nu hör jag hur det börjar spola in vatten i huset så den delen verkar fungera bra i alla fall :-)
      Kram och ha en riktigt mysig fredag!
      Birgitta

      Radera
  2. Men jösses så fort det gick! Annars hör man bara att alla får vänta lääänge.
    Hoppas allt går som smort.
    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp.....det blev ketchupeffekt då allt kom på en och samma gång :-).....och nu är det fixat så vi har vatten i kranarna, kan använda toan och såret i trädgården har blivit ett ärr. Kommer att bli en jobbig vinter om det blir slaskigt, men vi är så glada att den här första etappen är klar så vi kan bygga ny veranda nästa år.
      Ha en mysig fredag! Kramar
      Birgitta

      Radera