tisdag 15 november 2022

Solskenspromenad

 Hej där så här i mitten av november :-)

Idag är det inte ett dugg soligt, men i lördags var det +14 grader och strålande solsken. Helt perfekt för en långpromenad så följ med mig en runda runt Strömsholm....

Vi har en ridväg på baksidan av vårt hus och där börjar jag ofta mina promenader. Blir som ett panoramafönster när den öppnar upp sig mot Herrskogsvägen och åkrarna omkring.

Vi bor ju i en stor hästmetropol där det funnits stuteri och hästverksamhet sen urminnes tider. Massor av hästar, stallar och ridhus finns det både i och runt Strömsholm. Här är de anrika gamla stallarna mitt i smeten där man bara "måste" stanna och prata med alla vackra kusisar :-)




Vi fortsätter mot Borgåsund med vidsträckt utsikt och knotiga gamla ekar.....en del stående, andra liggande....



Runt Strömsviks gård brer åkrarna ut sig ända ut till Mälaren och vinden tar tag i håret

Så vänder vi tillbaka mot Strömsholm....förbi det stora djursjukhuset med specialistavdelningar som tar emot djur av alla sorter och storlekar. Vid hästmottagningen var det tyst och tomt eftersom det var lördag, men annars är det alltid liv och rörelse där

Med promenerande och allt fotande har vi nu varit ute ungefär en och en halv timme. Fått massor av frisk luft, rörelse i kroppen och vackra vyer att njuta av. Bara att vända hemåt igen, in på ridvägen och där är vårt hus från en helt annan vinkel som inte avslöjar ett enda dugg av lervällingen som finns på framsidan 

Roligt att du ville följa med. Alltid kul att ha sällskap!
Nu kan vi vila i soffhörnet en stund med en ångande kopp te eller en kopp kaffe om du föredrar det. Jag har faktiskt aldrig lärt mig dricka kaffe så det blir te för mig :-)

Varma kramar till dig och ha en riktigt mysig tisdag kväll!
Birgitta
















4 kommentarer:

  1. Tack för promenaden runt dina idylliska trakter! Så vackert och trevligt att ha sådan omgivning!
    Och kul att få se ett fint kort på dig!
    Ha det så bra!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du följde med! Nu när jag ändå hade en bild på mig själv tänkte jag att den fick åka med även om jag aldrig varit någon som gillat att stå framför kameran, inte ens då jag var yngre och snyggare :-)
      Kramar till dig och TACK för alla fina kommentarer du så ofta lämnar här. Du ska veta att de alltid är uppskattade!
      Birgitta

      Radera
  2. Så vackra omgivningar du har runt dig! Och vilken vacker kvinna! Tack för promenaden.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Eva-Mari för komplimangen! Jag suger åt mig :-) Ja, vi bor vackert. Så lätt att glömma bort när allt blir så där hemtamt att man bara tar det för givet. Jag har många vackra vägar och stigar att vandra på, inte minst runt det kungliga slottet som jag många gånger har tänkt fota, men där det än så länge inte blivit gjort. Kanske att det också plötsligt händer :-)
      Ha en härligt fin dag! Varma kramar till dig <3
      Birgitta

      Radera