torsdag 30 september 2021

Nu är han här!

 Igår hämtade vi vår nya lilla familjemedlem!

Han är en så härlig personlighet och var min favorit redan förra gången vi var och tittade på valparna, men vi var inte först på tur att få välja och maken var inte lika säker som jag därför valde vi att avvakta med det slutliga valet av vilken valp som skulle få följa med oss hem. Vilken tur att maken då igår, precis som jag, kände att det här är hunden för oss!

Frimodigt skildes han från mamma och kullsyskon, rullade ihop sig i vår transportbur, somnade inom 10 minuter och sov sen hela vägen de 2 timmarna som vi hade att åka. Väl här hemma satte han sig direkt på gräsmattan och kissade innan han på lite vingliga ben utforskade trädgården. Inne spatserade han lika nyfiket omkring och det enda han inte gillade var vår gammelherre Rocky som inte visste hur han skulle bete sig mot den här konstiga lilla varelsen. Rocky gnällde och skällde och var alldeles uppstressad medan valpen tittade på honom som om han undrade vad det där var för en kuf :-)

Valpen åt sin mat, var ute och bajsade, sov en stund och vi hade inte behövt lägga flera hundra kronor på nya fina hundleksaker eftersom han prioriterade skosnören, en kartong till en boll och kassen som vi fick med från uppfödaren med mat, alla papper och en filt med doft från valpkullen :-)

Han har sovit i sin nya puff nedanför makens säng i natt med bara en kort kissrunda kl 3, men jag har sovit som en kratta för varje ljud från valpen fick mina öron att spetsas. Var ganska trött i morse kl 8 när valpen bestämde att det var dags att börja dagen.

Vi känner oss lite som småbarnsföräldrar då hela vår vanliga vardag har förändrats och vi får ställa om till att ta hänsyn till en liten valp med sina tider och sina behov av närhet och trygghet. Han kommer nog att återkomma här på bloggen för vem kan låta bli att visa bilder på valpar?! Men han är inte lätt att fånga på bild eftersom han i princip bara är stilla när han sover.....som han just nu gör i mitt knä under laptopen :-)

Ha en bra dag och KRAM till er alla!
Birgitta

 


6 kommentarer:

  1. Åhhhhh. . . .sååååå gullig han är!!! Och vilken duktig valp som redan gör sina behov utomhus!!!
    Han blir nog till stor glädje för er och behöver ett superhjälte namn!? :-) :-)
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är verkligen jättegullig och så liten jämfört med Rocky. Hans kennel namn är Övertorps Bolt, men maken vill kalla honom Rambo för han är en riktig tuffing :-) Kram!
      Birgitta

      Radera
  2. Tänk att de där små varelserna får hjärtat att svämma över! Åh, så söööt! De äldre herren kommer säkert att bli en bra mentor bara han får lite tid på sig. Det brukar lösa sig.
    All lycka önskar jag er med nya familjemedlemmen!

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hjärtat svämmar över. Vi blir sittandes på golvet med leenden från öra till öra och bara tittar på hans krumsprång och upptåg. Det är full fart när han är vaken och så tvärslocknar han i sin lilla puff som han redan vet är hans plats för vila. Han är så otroligt lätt att ha att göra med och Rocky har tagit ett steg tillbaka och håller sig på avstånd från den här nya varelsen och vi får se till att han får sin fria sfär från vassa små valptänder. Han är ändå snart 12 år och inte van vid påstridiga valpar :-) Kram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  3. Ååhhh, vilken gullig Prins💙 Rambo. Är han en taxhund? Lycka till hela släkten. Du är väldigt duktig.Kramar och kyssar🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!.....och förlåt att jag inte har svarat tidigare, men min avisering på kommentarer fungerar inte så det var bara tur att jag såg din kommentar nu :-) Visst är han gullig vår Rambo som är en strävhårig tax! Han växer så fort och är inte alls så valpliten längre, men det är ju precis så det ska vara. Liten ska bli större :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera