fredag 10 september 2021

Taxvalpar

 Om allt går som det ska får vi tillökning i familjen om några veckor :-)

Har ni sett så gulliga?!

Vi var utanför Tibro i Västergötland igår kväll och fick hålla i, och gosa med, 6 små strävhåriga taxvalpar som var drygt 5 veckor gamla......och man ska ALDRIG åka och titta på valpar om det inte är så att man har tänkt köpa en, för de här går bara inte att motstå!!!

Från samma ställe hämtade vi vår taxhanne Rocky för snart 12 år sedan och de har fina välmeriterade jakthundar så maken är glad att få ännu en jaktkompis därifrån. 

Här äter de majsvälling så alla valparna blev prickiga från huvud till svanstipp :-)

Vi har 3 hanvalpar att välja på, men bestämde oss inte för någon igår utan väntar med det definitiva beslutet tills vi får hämta vår valp i slutet av september. Jag har en favorit som charmade mig totalt, men det hinner hända mycket med dem de här sista veckorna och så ska de besiktas så det inte finns några fel, men sååååå spännande är det!

Ha en mysig fredagkväll.

KRAM
Birgitta


6 kommentarer:

  1. Jajamensan... det vet jag. Första gången, på tidiga 70-talet, såg vi en annons om valpar till salu och skulle minsann bara kika på dem men hade en cockerspanielvalp med oss hem redan efter att bara ha tittat! Borde vara förbjudet att sälja till en familj med noll hundvana som inte alls tänkt färdigt över sina diffusa hundönskeplaner! Vi köpte henne för barnbidraget x två och en underbara Jill tassade in och blev en glad, följsam och lättskött liten skrutt som passade vår familj och vi levde lyckliga tillsammans i elva år. De andra hundköpen var däremot noggrant planerade.
    Ni vet ju vad ni gör och vad som förväntas. Kul är det och förmodligen har ni glömt både kisspölar och hajtänder. Det är förträngda överraskningar man får ta.
    Lycka till med taxvalpen!

    Ha en fin septemberhelg!
    Kramar från Eva-Mari med nytvättade fönster...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha....nej, vi har inte glömt vare sig hajtänder, kisspölar, söndertuggade saker eller överenergiska valpar som testar tålamodet till bristningsgränsen :-) Vår första lilla taxfröken var ganska beskedlig när det gällde det, men Rocky.....oj, oj, oj. Han var som en studsboll som for omkring helt utan kontroll ända tills han bara slocknade som en liten mjuk hög och vi fick passa på att dra djupa andetag innan han vaknade och satte fart igen. Phuuuu.....jag var redo att skänka bort honom många gånger, men det gick över efter drygt 2 år och efter det har han varit världens gosigaste. Vi har troligtvis någon grad av allt det där framför oss och får göra vårt bästa med att ta det tålamodsprövande med en stor portion kärlek :-)
      Härligt med nyputsade fönster! Njut av dem och helgen! KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Guuud så gulliga. . . nej man ska inte åka och "bara titta" på hundvalpar o kattungar för man kan aldrig motstå de små liven! Vår Felicia kunde man ju inte lämna kvar efter besöket hon var ju alldeles bedårande och den enda tjejen i kullen! Pappan okänd efter mammans rymning. . .men vad gjorde det. . .!!! :-)
    Lycka till med valpköpet och glöm inte att låsa in alla skor, strumpor o tofflor som står på valpens meny!
    Trevlig Helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer att bli en tid med ett lite mer "avskalat" hem. Inga mattor, inga lågt placerade gnagvänliga saker.....men det kan ju ha sina fördelar också med undanplockade skor, uppfästa sladdar, lite mindre saker, och säkert i alla fall fläckvis tvättade golv :-)Valptiden är tudelad, men vi ska försöka njuta för den är ju ändå ganska kort, även fast den kändes väääääldigt lång med vår Rocky innan hans överenergiska tid lugnade sig :-) Kram och ha det så bra!
      Birgitta

      Radera
  3. Nej små valpar ska man nog inte titta på om man inte ska ha någon. Grannen har nu en liten taxval som heter Astrid såååå söt. Mannen i huset är också jägare. De har kompostgaller överallt men i bland smiter den och "anfaller" mig när jag går förbi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En liten taxvalps Astrid, så gulligt! "Anfaller" är precis vad små valpar gör.....och sätter sina sylvassa små gaddar i tår, hälar eller vad de nu kan komma åt för att få lite lindring i den där bitklådan :-D.....och de är bra på att hitta smit vägar ut till äventyr! Maken kikar just nu på nätet på leksaker till valpen så vi förhoppningsvis slipper möbler med tuggade kanter, men det finns ingen garanti för att den kommer att välja leksakerna framför en tygkant på soffhörnet :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera