fredag 30 juli 2021

Rosenskära

I år provade jag en sommarblomma som jag inte har haft förut.....rosenskära. Så lätt och skir i sitt växtsätt!

Stoppade ner den i en gammal zinkhink och ställde i halvskugga på brunnslocket under det stora päronträdet. Där verkar den trivas. 

Den har växt på bra sen jag tog de här bilderna och päronträdets grenar har räddat den från de värsta slagregnen som kommit med åskan de senaste dagarna. Helt klart en ny favorit :-)

Ha en mysig fredag!

KRAM
Birgitta
 

4 kommentarer:

  1. Rosenskäran är robust trots sitt skira yttre. Såg att det finns lägre sorter nuförtiden. Förr ville den gärna ränna iväg.

    Ha en fin helg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min Rosenskära har växt på höjden, men också buskat till sig och får hela tiden nya blommor så jag upplever inte att den ränner iväg. Precis som du skriver verkar den vara robust trots sitt skira yttre :-)
      Kramar till dig! Birgitta

      Radera
  2. Jag har också såna, men det är dåligt med blommor på dom. Kanske hinner det komma?!
    Ha en fin helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag förstår så verkar Rosenskäran kräva ganska mycket näring så jag satte i både plantjord, naturgödslad jord och även kogödsel när jag planterade den i zinkhinken. Kanske dina plantor har för dåligt med näring? De kräver en hel del vatten har jag märkt också den här varma torra sommaren! Hoppas det kommer blommor på din/dina plantor. Blommorna är ju så fina! Kram till dig!
      Birgitta

      Radera