tisdag 27 juli 2021

Flora Gustavsberg

Måste visa mitt senaste loppisfynd!
En sån där sak som jag inte behöver, men absolut "villhöver" :-)

Jag kände igen mönstret för jag har fått en tallrik i samma serie av min mamma, Gustavsbergs "Flora", och jag bara älskar de här mulliga bulliga gamla soppterrinerna. Inte för att jag ska servera soppa ur dem utan just bara ha dem för att de är så fina!

Soppterrinen fick sin plats på den vita skänken i köket tillsammans med olika fat och en soppslev. Allt är fyndat på loppis och mitt samlande av porslin med mönster i just den här grönblåa färgen började med det där stora fatet bakom ns faten. Sen dess spanar jag alltid efter fler fynd :-)

.......och jag tror inte ni kan gissa rätt på vad jag betalade för den här soppterrinen. Gissa innan ni läser vidare!

Den har ett limmat handtag på ena sidan, men jag kan ändå inte fatta att den var prismärkt med.......35 kr. Jag menar 35 kr! Det är ju nästan lika med INGENTING! Jag behövde inte fundera ens en sekund på om jag skulle stoppa den i min kundkorg, och sedan vakta den där kundkorgen som en hök så ingen skulle få för sig och knycka den ifrån mig :-D

Har gjort många loppis fynd genom åren, men vet inte om något slår det här :-)

KRAM till er alla!
Birgitta





 

2 kommentarer:

  1. Det kan man kalla superfynd! Så himla vacker!! Jag är också svag för just den blåaktiga nyansen, har sex supertunna höga smala glas i just den färgen som jag bara älskar och bara att dricka ur dem gör drycken godare!

    Glad fredag!
    Kramar från Eva-Mari, som ibland ser dina inlägg på min läslista... ibland inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad fint det låter med blågröna glas som skulle matcha sånt här porslin!
      Emellanåt är det likadant för mig, att jag inte får uppdateringar med nya inlägg i min läslista. Vet inte varför det blir så, men nu var du här och glad för det är jag :-)
      Ha en fin fredag! Kram
      Birgitta

      Radera