onsdag 21 juli 2021

Röjsåg och fönstersmygar

 Ja ni.....vår Dalagård! 

Vartenda år har vi haft ambitionen att i år, då ska vi pinna på med renoveringen där......och varje år blir det ungefär som vanligt att det som blir gjort blir gjort och det som inte blir det finns kvar :-)

Här hemma håller gräsmattan på att torka bort, så var inte läget i Dalarna när vi kom dit i måndags. Taxen försvann nästan i gräset när han släpptes ut ur bilen. 
Vi vet att veckorna gått sen vi var här senast, ändå kom det ett OJ! ur min mun när vi körde upp på gårdsplanen och såg den här potentiella hö åkern :-)

Vi skulle lätt ha fått ihop några fina hösåtar.....om vi hade velat lägga tid på det, för det blev en hel del att kratta efter framförandet med röjsågen!

Det är samma sak varje gång. Innan vi kan göra något annat måste vi röja fram marken runt hus och uthus. Kan inte kalla det så mycket för trädgård för jag har verkligen ansträngt mig för att INTE anlägga rabatter som måste skötas om, eller som ger dåligt samvete för att de inte sköts om, men det är med en suck vi inser att näääää.....gräsklipparen räckte inte till den här gången heller.

Sen satte vi fart med det vi hade tänkt hinna med.....att få ordning runt alla fönster inomhus.
Förra gången sågade maken till alla delar till smygarna, men så hade vi ingen långborr med oss för att kunna sätta fast dem så det blev ståendes så här när vi åkte hem

Jag är full av beundran för det sa bara poff, poff, poff så förvandlade maken det ena fönstret efter det andra till att verkligen bli fina fönster och inte bara glasade hål i väggen

Vi har sex fönster och en dörr på liten yta och det är panel i vägen, eller köksbänkar och alla mått är olika, men för varje smäll med spikpistolen hände det underverk

......och jag, jag grundmålade och slutmålade både golvsocklar, fönstersmygar och foder så långt jag hann och nu vaknar längtan efter att sätta upp vita tunna gardiner som fladdrar i öppna fönster. Åh, det är drömmarna som bär mig genom all sån här renovering. Drömmarna om hur det ska bli när det är färdigt!

Ett fönster klart. Visst blir det skillnad?!.....och alla golvsocklar är målade så nästa gång kan vi sätta dem på plats.....när nu den där nästa gången blir :-)

Helt underbara sommardagar önskar jag dig!

KRAM
Birgitta











8 kommentarer:

  1. Så snyggt det blev med fönstren. . .och tänk vad gräset växt det måste ha regnat mycket där! Här är gräsmattorna brunbrända av torka. . . inte en droppe på hur länge som helst bara denna eviga solen! Nu längtar man verkligen efter ett ordentligt åskväder och regn som piskar mot rutan! Åh vad det skulle vara skönt! Men men i morgon ska det bli +27 igen och till helgen närmare +30!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det har regnat lite mer i Dalarna.....eller också klarar sig gräset bättre från att bli bränt när det är långt än kort. Oavsett vilket så växer det så det knakar :-) Tänkte plocka av alla svarta vinbär idag och göra saft, men orkar inte riktigt gå ut i solgasset. Väderleken spådde mulet och varmt. Varmt stämmer, men inte mulet :-) Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Det är då visst och sant att fönstren är husets ögon. Vilket bra team ni är och så vackert bet blir.

    Fortsatt glad sommar!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har våra uppgifter och får saker och ting gjorda när vi väl sätter fart :-) Fina dagar önskar jag dig! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Oj, oj vad ni jobbar och vad mycket ni får gjort på era boende. Ni jobbar bra ihop. Glöm inte att ta paus - men det tror jag ni gör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tar paus emellanåt, men just nu har det varit mycket jobb både här och där med både vårt eget och äldsta sonens lägenhet. Trädgården kräver sitt med vattnande, grödor som mognar och ogräs som växer, men jordgubbar och hallon har gett sina bidrag till vinterförrådet och idag ska jag plocka av vinbären. Sen har vi några semestertrippar inplanerade :-) Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Oj vad gräset växer. Men fönstrerna blev fina.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, både gräs och ogräs växer :-D....och att få fönstren fodrade gör så mycket för intrycket av färdigt resultat! Kram
      Birgitta

      Radera