onsdag 7 juli 2021

Karlsborg

 

Vi har varit i Karlsborg och hjälpt äldsta sonen att få ordning på den vackra sekelskifteslägenhet han hyr där. Han har haft den i snart 2 år, men det har liksom inte riktigt funnits tid till att inreda den ordentligt då han både har jobbat och pluggat så nu slog vi två flugor i en smäll och tog en långhelg som en minisemester samtidigt som vi gav honom en hjälpande hand.

Han har fyndat massor av möbler på andra hands marknaden som vi lastat på släpvagn och kört dit både från Mariestad och från Skara.....och så har vi varit på loppis och fyndat allt från tavlor till husgeråd. Så himla roligt!

Visst har det varit en del jobb med körande och bärande, målande, sågande och skruvande, men vi har också gått långa promenader i strålande solsken, ätit frukost, lunch och middag ute i den parkliknande trädgården, haft långa samtal i den nyinköpta stora soffan när solen försvunnit nedanför horisonten......och så har vi ätit glass i stora lass :-)

Det är fortfarande saker han behöver inhandla som gardiner, mysiga kuddar till soffan, några mattor, en sänggavel. Det är 120 kvm att få ordning på så det är ingen liten lägenhet! Nu har han i alla fall grepp om saker och ting och ser fram emot att fortsätta så vi får troligtvis anledning till att landa i vackra Karlsborg fler gånger i sommar.....hoppas jag :-)

KRAM
Birgitta




6 kommentarer:

  1. O vad härligt att hjälpa sonen komma i ordning. . . och gå på loppisar säger man ju inte nej till!
    Ha det så bra!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att fixa tillsammans är ett roligt sätt att umgås.....och att gå på loppis och leta saker är ju en höjdare :-) Han är säker i sin smak sonen, är kreativ, händig och gillar att fynda och göra om. Lägenheten kommer att bli så fin när den är klar!
      Allt gott till dig! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Inte alltid givet att vuxna barn vill ha hjälp med inredningen. Så kul att han vill ha er hjälp! Och samtidigt får ni lite semester hemifrån.

    Ha det fortsatt fint.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sonen som väljer saker i slutänden, men jag kan alltid föreslå och acceptera att få ett nej eller ett roat leende som talar sitt tydliga språk :-) Å andra sidan är jag nog ganska lyhörd och han väljer lite annorlunda stil i den här sekelskifteslägenheten mot vad han annars har så då tycker han det är kul att bolla ideér. Karlsborg är en underbar liten stad så det är semester att komma dit!
      Kram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  3. Roligt att kunna hjälpa sonen och det var ingen liten lägenhet han bor i. Vi har varit i Åre och hjälpt till att måla, sonens och hans familjs, fritidshus. Vi varvade med fjällvandringar. Sedan är det ju de långa samtalen som avslutar en ibland intensiv dag som är så härligt att få till med vuxna barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi umgås ofta runt aktiviteter i vår familj så precis det du skriver är så härligt.....att fixa under dagen och sen äta gott och bara sitta och prata i sena sommarkvällen. Det är så mysigt och så tacksamt att man får ha den tiden med sina vuxna barn :-) Ha det så fint! Kram
      Birgitta

      Radera