måndag 1 mars 2021

MARS!

Mars månad.....och nej.....jag har inte hittat blåsippor än :-) men den här bilden möter mig varje dag då jag öppnar min dator och påminner mig om att vi är på väg mot VÅR! Visst är det helt underbart?!


Vi har äntligen klippt färdigt alla träd och delar av syrenhäcken. Tråkigt, men nödvändigt jobb. Idag åkte det sista stora lasset med avklippta grenar till återvinningen. Så skönt!

Vi har funderat och funderat på hur vi ska göra med bilar framöver. Det är ju ännu värre att köpa bil än att köpa ny dammsugare......så många val! Elbil, hybridbil, bensin, diesel? Modell, färg, begagnad, ny?

Nu i corona tider och då ingen av oss yrkesjobbar blir min Hyundai I30 oftast stående så vi tänkte vi skulle klara oss med en bil framöver och sälja de två vi har nu. Vi har kikat på elbilar och på hybridbilar. Inget av dem har känts bra när man bor på landet, kör lite längre sträckor, måste kunna dra släp och ta sig ut i guppig terräng då maken ska till jaktmarker och fiskevatten. Vi måste få plats med hundbur och hund också.....och vi har ingen halv miljon att tillgå för att köpa nytt! Så himla svårt!

Nu har vi köpt en begagnad dieselbil som fungerar till allt vi behöver ha den till och plötsligt står det 3 bilar på vår gårdsplan istället för 2. Fast det är bara tillfälligt för igår kröp vi både högt och lågt och dammsög, torkade och tvättade makens stora jaktbil så den är nu redo för försäljning. Det är ju också en tråkig procedur att både städa bil och sälja bil.....men det måste göras. Efter det är det min bils tur att bli putsad och fejad för att sen säljas. Håhåjaja, tur att vädret varit helt fantastiskt hela helgen så det var en fröjd att vara ute :-) 

KRAMAR

Birgitta


6 kommentarer:

  1. Härligt när man kan börja vara ute på gården och fixa.
    Än har vi så mycket snö så vi inte ens kan runt på gården.
    Gubben min föreslog att vi skulle starta nån stor blåslampa och försöka få bort en del. Så att vi kunde ta oss fram.
    Ett skämt förstås men jag håller med! Haha!
    Men det har varit några varma dagar och fler blir det. Även om vi också får några kalla och säkert snöiga dagar innan maj månad.

    Spännande med ny bil!
    Hoppas ni ska trivas med den!

    Önskar dig en fortsatt riktigt fin vecka!

    kramar / Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här hos oss har det varit så varmt att jag blir orolig för att allt som växer ska luras att tro att det nu är vår, för än kan det bli vinterväder även om jag lätt skulle kunna ta emot våren redan nu! En gigantisk värmefläkt hos er vore väl något.....eller så får ni vänta på solvärme, vårvindar och regn.....det fungerar alltid :-)
      Allt gott till dig Maria <3
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Härligt med mars månad och härligt med några dagars vårväder +10 grader med fika ute i solen. . . .men nu åter kyligare och snö i luften! Det hinner bli många bakslag innan den riktiga våren kommit!
    Lycka till med bilaffärerna för det är ju verkligen en djungel!
    Ha det så bra!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite kyliga vindar hos oss i Mälardalen, men solen skiner idag också. Så härligt!
      Första bilen ligger nu ute på Blocket.....håller tummarna för att den snart hittar ny ägare!
      Ha en fin dag! Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Längtar också efter blåsippor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tittade efter dem idag och hittade fina gröna blad, men ännu inga blomknoppar.....och det är det ju heller inte riktigt dags för hos oss i Mälardalen.....men snart så!
      Ha en fin söndagskväll!
      Kram
      Birgitta

      Radera