fredag 12 mars 2021

Snö och frö

 Maken är ute och skottar snö, medan jag inventerar mitt fröförråd och funderar på vad som ska få gro i växthus och odlingar i år.

Det händer att jag förgror någon gröda, men för det mesta köper jag färdiga plantor, eller sår på plats. Är ingen odlare av stora mått utan kör mer på vanliga sorter som tomat, gurka, kryddor, sallad, paprika, ärtor, bönor, squash, rödbetor och potatis......och då inte i mängd utan mer bara sådär till husbehov.

I år känner jag mig inte så där peppad som jag brukar göra. Vill gärna sätta fart i trädgården och rensa perenner, flytta växter och plantera lite nytt......men är inte lika entusiastisk med det där odlandet. Det kanske kommer......eller så blir det som det blir.....och blir som det blir gör det ju varje år fast det brukar för det mesta bli åt "det blir för mycket" hållet :-) Växthuset har varje år hittills varit alldeles för fullt. Kanske jag klarar att hålla det på en rimlig nivå i år, det vore faktiskt inte helt fel!

Nåja.....det är i alla fall inget odlande att ta tag i just idag, mer att dra på sig varma jackan, termobyxorna och vinterkängorna och ge sig ut på hundpromenix i snön :-)

Önskar dig en jättefin fredag!
Varma kramar
Birgitta
 


6 kommentarer:

  1. Härligt att ha en egen köksträdgård att gå och plocka ur! Jag har redan satt tomatfrön och stockrosor (inomhus så klart. . .)får se om de tar sig! Hade kvar sedan förra året så det ska bli spännande om de även vill komma upp i år innan jag sätter ut dom på den inglasade balkongen! Lyckliga du som har ett fint växthus!
    Ha en fin helg! (Här har Evert snöhögar redan regnat bort)!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snön är borta hos oss också, saknar den inte ett dugg! Växthuset är en glädje och jag skulle lätt kunna ha dubbelt så stor odlingsyta, men tar vara på de kvadratmetrar jag har till max :-) Åhhhh......stockrosor! Jag spred ut lite frön i höstas som jag fick av grannen, får se om några bladrosetter visar sig i år.
      Ha en härligt fin lördag!
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Underbara fotografier, den trädgården ser ju fantastisk ut. Lusten kommer nog tids nog, änn är det ju lite tidigt... Jag var ute och planterade några påskliljelökar förra helgen...spännande att se om det blir något. Maken köpte dem i höstas och sen hanns de inte med att gräva ner dem då det varit mycket efter flytten...nu hade de börjat gro där de låg i påsen - så vi får se om det blir något :)
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Kram Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har lökarna börjat gro i sin påse finns det ju växtkraft! De fortsätter nog växa även ute.....och ja, lusten att odla kommer nog med vårvärmen. Det är lite dåligt med det just nu :-)
      Allt gott till dig Christina!
      Kram// Birgitta

      Radera
  3. Ingen odlare av stora mått ....., sa vit Hortensia. I växthuset växer en vinranka så det knakar, gurkor och sallad i fina storlekar och färger. Jag satte frö av Zinnia i går kanske lite tidigt, Snart är fönsterbrädorna fulla av planteringskrukor och jag vet att jag kommer tröttna och bli irriterad innan de är utplanterade men .... nu är det gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha....allt är relativt :-) Funderar på om jag också ska satsa på lite sommarblommor att kunna plocka av, zinnia är ju jättefina, lejongap och dahlia också. Än så länge funderar jag, får se sen vad det blir av det där funderandet :-)
      Ha det så bra Betty!
      Kram // Birgitta

      Radera