fredag 26 mars 2021

Tapet gör skillnad!

 

Nu är vårt senaste renoveringsprojekt färdigt! Så vad var det då för utrymme vi har gjort i ordning? Jo, den yttepytte lilla gästtoan under trappan i hallen. Så liten att man nästan måste backa in för att kunna sätta sig på toaletten :-)

Så här såg det ut FÖRE renoveringen.....färglöst vitt med lite svarta detaljer. 
Det här var det enda toalettutrymme som fanns när vi bestämde oss för att köpa huset, men på grund av vattenskada revs allt ut så när vi väl köpte huset var det bara ett enda stort hål rakt ner i torpargrunden. Vi fick bo i en tillfälligt hyrd liten enrummare, med dusch i källaren, i 3 månader och snabbrenoverade det här precis innan vi skulle flytta in. Det var en resa vi inte glömmer i första taget :-)
Det är snart 8 år sedan och den där "snabbfixen" kändes inte alls rolig längre......

.......så här hamnade nu den vackra rosentapeten och det känns som ett helt annat utrymme än tidigare!

Spegeln, kommoden, kaklet och golvet är detsamma som förut, och vi tapetserade bara en vägg, resten fick vara brutet vitt som tidigare. Kändes som om det annars skulle ha blivit lite fööööör blommigt, men jag vet inte. Velade hit och dit när det gällde det, men vi har ju tapet kvar om vi en dag skulle ändra oss :-)
FÖRE

EFTER

Vi bytte blandare, fräste spår i kommodens luckor så det skulle se lite mer gammaldags ut, målade dem mattsvarta och bytte de skålade handtagen. Luckorna var vita då vi köpte kommoden, men jag spraymålade dem högblankt svarta då när vi skulle flytta in och de hade blivit både flammiga, kanstötta och repiga med åren.
FÖRE

......och EFTER

För att dölja den fula vattenmätaren och alla inkommande rördragningar hade maken tidigare gjort en låda som går att lyfta bort, men den var inte heller så rolig

......så min bäste mästerfixare make sågade till en toppskiva till den som jag sen målade i samma mattsvarta färg som kommodens luckor. Mycket snyggare nu än tidigare!

Ungefär det här har vi pysslat med nu ett tag. Alltid så himla skönt när ett projekt är klart och jag småleende kan stå och titta och känna att.....Ja, det var helt klart värt jobbet! 

FREDAG! Ha det så jättemysigt!

KRAM
Birgitta

 









4 kommentarer:

  1. Ursnyggt! Så mysigt och ombonat det blev. Ni är allt riktiga fixare ni! Nu får ni vila er ett tag. Misstänker att ni har nya projekt på gång?

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Tack Eva-Mari, visst blev det bra! Vi ska försöka att inte sätta igång några projekt här hemma för så fort det blir lite varmare ska vi lägga all energi vi har på vår Dalagård.....men kanske att vi bygger en trappa ner till den gamla tvättstugan vi renoverade förra året eller en liten veranda till gäststugan, vi får se vad vi har lust med när vi tröttnar på att rulla tummarna :-)
    KRAM
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Snyggt!!! Men det räcker nog med en blommig vägg som ni gjort! Och vilken ursnygg kran! Där skulle man inte ha något emot att gå in!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte också det - att det kanske blir för mycket att tapetsera alla väggar. Tapeten är ju inte direkt diskret, men så mycket mer ombonat blev det! Blandaren är faktiskt från det stora blågula varuhuset. Jag brukar inte så ofta hitta det jag letar efter just där, men den här är kändes precis rätt för vårt lilla krypin :-)
      KRAM
      Birgitta

      Radera