onsdag 24 mars 2021

Påskpynt

 Påskpyntandets vara eller inte vara.....det är frågan :-)

Har alltid tyckt att påsk är en sån där högtid som bara svischar ganska obemärkt förbi.
När barnen var små var det så klart roligt att ta in ris som pyntades med fjädrar, göra en varsin påskhare full med godis till dem, ställa några kycklingar på den gula bordduken när vi dukade för påsklunch och köpa både påskliljor och tulpaner.....men sen, när barnen växte upp, kändes det där pyntandet inte alls lika roligt.....eller ens nödvändigt.
Nu pyntas det väldigt sparsamt i vårt hem. Kanske kommer den stora trätuppen fram och på det gamla svartmålade pottskåpet i hallen står vita pärlhyacinter med en björkriskrans och små vaktelägg. Kanske jag köper en bukett med påskliljor till köksbordet nästa vecka, men sen tror jag det räcker med pyntande.

Ska satsa på att få vårt hus i ordning istället. Tänk att en sån liiiiiten renovering som vi gjort drar fram så mycket saker och skapar så mycket oreda!....men sätter jag väl igång ska det snart vara röjt så vi i alla fall har det undanplockat och rent i vårt hus till påsk :-)

Ha en fin onsdag!
KRAM
Birgitta


2 kommentarer:

  1. Så spännande med er liiilla renovering! Det drar med sig en massa även om man inte menar det. Jag är heller inte så påskig av mig nu för tiden. Stora påsklådan står kvar på vinden, bara några småsaker får representera påskhögtiden här. Ljuvlig bild på arrangemanget av krukan med pärlisarna!

    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra påsksaker skänkte jag till loppis då vi flyttade hit till vårt lilla röda hus så det är bara en liten låda kvar med fjädrar och vaktelägg, det räcker. Köper gärna en bukett blommor, sen är jag nöjd.....och pärlhyacinterna går ju inte att låta bli vare sig det är påsk eller "bara" vårkänsla :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera