onsdag 24 februari 2021

Pärlhyacinter

Alldeles nyss var det vintervitt och kallt.....nu är det plötsligt barmark och vårvindar!

Kunde inte låta bli att köpa en kruka med så fina kraftiga pärlhyacinter när vi var till Västerås. Det är ju ren och skär lycka att titta på dem även om de än så länge inte visar en enda blomma, men det kommer.

Gick en låååååång promenad idag och höll på att svettas ihjäl med vinterjacka, termobyxor, pannband och vantar. Först åkte pannband och vantar av, sen fick jag dra ner dragkedjan i jackan. Hade inte alls räknat med att det skulle vara så varmt!.....men, det känns helt ok, snart är det ju MARS. Så härligt!!!

Allt gott till er alla!

KRAM

Birgitta


8 kommentarer:

  1. Man blir så glad över små spröda vårlökar! Men tänk att vårvindarna redan har kommit. . .inte kan väl vintern vara över än! All snö har regnat bort här och idag ska det tydligen bli +10 grader!!! :-) Synd om alla sportlovsbarn! Men det känns ändå skönt att vi går in i mars månad på måndag och att vaccinationerna kommer närmare!
    Ha det så fint!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Tror inte vintern är över än, men jag hoppas verkligen att det inte blir som förra året då det började snöa så allt blev vitt i maj! Här i Västmanland har barnen sportlov nästa vecka så det är väl närmare till hands att ta fram cykel och hopprep istället för skidor och skridskor :-) Längtar till mars!.....för varje dag som går kommer vi allt närmare VÅREN!
    Varm kram till dig!
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Pärlhyacinter är min älsklingsvårblomma. Doftar så gott! Har bara haft en omgång än. Kanske hittar jag på Ica? Går inte i andra affärer... än. Måtte vaccineringen komma igång snart.

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari som läser det du skriver i din nya blogg. Så svårt att kommentera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pärlhyacinter är ett "måste". Såååå mycket vårkänsla med dem :-)
      Så glad att du läser Livets val och du kommenterar om du känner att du kan och vill......förstår att det kan vara svårt!
      Varma fredagskramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Älskar pärlhyacinter, så himla vårigt och fint!

    Må gott! Kram Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det!....och jag såg idag att små fina bladspetsar kommer upp ur jorden i vår trädgård också!
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  5. Älskar också de där vårlökarna! Att få sätta några i kruka och få en liten tjuvstart på våren,
    I år blir det dock inga hos oss (i år heller) eftersom vi fortsätter att hålla oss isolerade så jag kommer inte åt några såna finingar.
    Och med tanke på all snö som vi har kvar så dröjer det också innan vi får se nån växtlighet på gården.
    Men tids nog dyker de upp. Som jag längtar!
    Vi har en härlig årstid framför oss!

    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina pärlhyacinter börjar nu visa sina bulliga blomknoppar och ute i rabatterna har lökblommornas bladspetsar börjat titta fram. Är lite orolig för att det ska gå för fort nu när det är så varma dagar, men vädret kan jag inte göra så mycket annat åt än att acceptera. Hoppas ni snart får lite vårkänning även däruppe i norr!
      Hjärtlig kram till dig <3
      Birgitta

      Radera