tisdag 16 februari 2021

"Split vision"

 Jag skriver och skriver, funderar och skriver igen.....

för vet ni.....jag har startat en NY BLOGG!

Varför har jag då gjort det?!

Kommer ni ihåg inlägget jag gjorde i januari där jag skrev om att söka mål och mening i mitt liv?
För 20 år sedan skrev jag en bok, eller rättare sagt ett underlag till en bok, där jag tog med allt som hänt från min barndom fram till 2001.
När jag var klar hamnade alltihop i byrålådan och där har det stannat för jag hade verkligen inte utelämnat något! Mitt skrivande hade varit som ett reningsbad där jag vräkte ut allt som hänt och allt jag kommit underfund med. Där fanns alla människor som påverkat mig i alla dess riktningar.....det var väldigt PRIVAT.....för privat för att ges ut i tryck.

Men......det jag gått igenom finns inom mig varje dag och jag längtar efter att göra något med det och tankarna på att skapa en ny blogg har funnits under en ganska lång tid medan jag har ånkat och ånkat över OM jag ska starta den där bloggen eller inte. HUR privat är det egentligen okej att vara....för mig och för den som läser?

Efter allt det där funderandet om mål och mening bestämde jag mig. Nu gör jag det! Skaffar en egen dator så jag får ett eget arbetsverktyg, startar upp en ny blogg och så får jag se vart det tar vägen.

När jag började blogga här, på Vit Hortensia, 2012 startade jag bloggen för att jag också startade en inrednings/presentbutik och tänkte ha bloggen som en slags reklam för butiken, men så blev det ju inte. I butiken blev Facebook ett bättre forum så Vit Hortensia kom mer att handla om makens och mina renoveringsprojekt, hus och hem :-) Så.....jag tänker nu också att jag har en plan, men det visar sig vilken väg den nya bloggen tar.

I alla fall kommer jag där att skriva om mig själv, om min väg, mina val, mina tankar och erfarenheter och jag kommer stundtals att behöva bli väldigt privat, det finns ingen annan väg. Så......ut ur min "comfort zone" och in i det okända :-)

Jag har den här gången valt att kommunicera via wordpress och du hittar den nya bloggen här livetsval.wordpress.com

Som det känns nu kommer jag att ha båda bloggarna igång för här vill jag fortsätta förmedla vardagliga saker som jag gör, medan Livets val mer får stå för de djupare minnena och tankarna. Vit Hortensia har aldrig känts som rätt plats för det där "djupet" även om jag glimtat om det då och då genom åren.

Riktar ett STORT TACK till vår finaste yngsta son som har hjälpt mig igång med allt och stått i ständig telefonkontakt när liten oteknisk mamma försökt lära sig bemästra ett helt nytt forum......men jag är igång och tycker det går helt okej så helt bakom flötet är jag nog inte :-D

Allt gott till dig!
KRAM
Birgitta



4 kommentarer:

  1. Fina fina du!
    Skrivande. Som ett reningsbad. Så bra sagt!
    Jag har också skrivit massor. Haft anonyma bloggar där bara jag läst men där tanken funnits att kanske en dag dela det..
    Men det är ett stort beslut och än så länge fortsätter jag att hålla det för mig själv.

    Jag har inte uppdaterat så mycket på min öppna blogg den senaste tiden. Tappar lite av inspirationen då fel människor läser min blogg och jag så lätt får ta emot en massa elände oavsett hur positivt jag än skriver..
    Det tar så mycket energi och tar bort glädjen med att skriva där.

    Jag kommer att följa din nya blogg med spänning!
    Jag förstår att du har mycket att dela och blir säkert värdefullt för många att läsa, även om det också är jobbiga bitar som du delar! ❤️
    Och även om jag varit tyst i kommentarerna så har jag läst här och kommer att fortsätta göra det också! ❤️

    Varma kramar från Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att känna att glädjen med att dela med sig försvinner med människor som tycker sig ha rätt att uttrycka sig sårande. Tack och lov har jag sluppit det, men klart att tankarna finns där när det gäller min nya blogg. Det jag kommer att ta upp där kommer ju att gälla mig och mina erfarenheter och tankar, men klart att det också kommer att beröra andra, fast jag hoppas att det blir på ett bra sätt. Det är i alla fall min ambition!
      Roligt att ha dig med <3
      Varma kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Så spännande! Måste verkligen hälsa på i Livets val.

    Lycka till.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det Eva-Mari! Adresslänken är klickbar så det är bara att kika in :-)
      Varma kramar till dig!
      Birgitta

      Radera