fredag 27 mars 2020

Sista delen :-)

Bara liiiite Nya Zeelands bilder till :-)
Orkar ni?
Maken packade med sig flygfiskespö, väst och vadarbyxor eftersom han hade en önskan om att få fiska i Nya Zeeländska vatten.
Så vad skulle då jag göra när han fiskade? Jag har noll intresse av att fiska :-)

Jag har en sak som legat och gnagt som ett dåligt samvete......min fina systemkamera som  jag fick i födelsedagspresent av maken och sönerna för många år sedan.
Jag ville verkligen lära mig ta fina bilder, men lika lite intresserad som jag är av fiske är jag också av att lära mig tekniska finesser. Jag vill liksom bara att det ska fungera med ett knapptryck och så fungerar definitivt inte den här kameran!

Genom åren jag försökt lite halvhjärtat att fota, men bilderna har inte bivit bra och så har jag låtit det där samvetet gnaga.
Inför vår resa till Nya Zeeland bestämde jag mig för att nu ska jag banne mig ta med mig kamera, objektiv, instruktionsbok, alla tusen sladdar, batteriladdare, dator OCH den lilla kamera med tillbehör jag fotat med hittills......utifall jag inte skulle kunna hålla det jag lovade mig själv.....att faktiskt lära mig fota med den här kameran.
Blev en hel del teknisk utrustning i mitt handbagage :-)

Så medan maken fiskade bläddrade jag i instruktionsboken och började experimentera och stolt kan jag säga att jag efter halva tiden på Nya Zeeland enbart släpade på den här tunga kameran för att jag lyckades ta bättre bilder med den än med den lilla kompaktkameran!
Jag har MYCKET kvar att lära, men det är en bra början att jag faktiskt använder den :-)
Jag fotade på nära håll och på långt håll och varje kväll satt jag och redigerade bilder i vår camper van när maken tog sina fiskepryttlar och vadade iväg i närmaste vattendrag.
Noggrant skrev jag upp var jag fotat samtidigt som jag skrev lite av en resedagbok över vår färdväg.
Vi har börjat göra ett digitalt bildspel att visa på tv:n och tillsammans med mina anteckningar har vi bra koll på hur vi åkte och vart våra bilder är tagna.
Insåg ju tidigt att vi skulle ha minimal chans att komma ihåg allt i efterhand, sammanlagt tror jag vi har ca 550 bilder :-)
Vet inte om jag har visat er någon bild på maken och mig förut, men här är vi.....vid Castle Hills mäktiga limestone formationer där han förevigade oss med sin mobil :-)
Min make har MÅNGA fina sidor, men någon utpräglad romantiker är han inte. Ändå tyckte jag nog det låg något mycket romantiskt i gåvan jag fick en dag då han varit och fiskat och kom tillbaka med den här hjärtformade stenen som han gav till mig <3
Den är förevigad på bild, men fick vara kvar i sitt hemland. Den får sammanfatta våra fantastiska dagar i det här fantastiska landet tillsammans med en stor känsla av gemenskap, kärlek och oförglömliga minnen!
Fredag igen mina vänner.
Ha en jättefin dag!
KRAM
Birgitta

1 kommentar:

  1. Roligt att du "gav dig på" din kamera så du kan förstå den. Jag gör som ni gör. Efter resor gör jag ett bildspel/Power Point. Då kan jag lägga in och skriva egen text som en hel reseberättelse. Oftast är det så många intryck, platser, information, då är det bra att lägga in detta i lugn och ro. Brukar också lägga in flygbiljetter o andra kvitton. efter ett antal år så kommer inte jag i håg varken årtal eller namn på byar, vandringsleder m.m.

    SvaraRadera