måndag 30 mars 2020

Gröna kvistar

Idag är det verkligen iskallt i luften och snöflingor har singlat ner från skyn några gånger.
Jag har jobbat i trädgården några dagar med att klippa ner torra blomstänglar från perennerna och rensat i hallonsnår och bland björnbärsslanor.

Maken klippte tillbaka några grenar från träd som växer på kommunens allmänning och in på vår tomt och det var så stora fina knoppar på dem så jag kunde inte låta bli att fylla en stor vas med kvistar
Det brukar bli jättesöta små ljust aprikosrosa blomklasar på de där träden i juni och jag brukar vara där och norpa några grenar även då :-)
Nu tror jag inte det blir några blommor på de här kvistarna, men de är så frodigt gröna så man ändå blir glad varje gång man ser dem i hallen. 
De står i ett stort höganäskrus och effekten i spegeln får det att se ut som en mycket större knippe än det egentligen är
Snart ska jag köpa vårblommor både ute och inne......bara en dag kvar av vår självvalda karantänstid. 
Vi har varit lite hängiga av jetlag, men friska från corona och i morgon ska vi hämta lilla taxen som varit hos min mamma och hennes make i 6 veckor nu!
Han kanske inte har den minsta lust att följa med oss hem för där har han fått sova i sängen, det får han inte här hemma :-)

Kram
Birgitta

1 kommentar:

  1. "Lilla taxen" blir säkert jätteglad att matte och husse har kommit hem. Fint att ta in lite grönska nu när det ena stunden är sol, nästa blåser det, sedan hagel och snö.

    SvaraRadera